Een zenuwslopende week loopt goed af voor laboratoriumhondje Ginger. Het dier is terug bij haar baasje in Kerkenveld

Ginger is weer thuis.

Ginger is weer thuis. Foto: Nel Bax

Het was een roerig weekend voor Nel Bax uit Kerkenveld, maar na een zenuwslopende zoektocht is het gelukt. Ex-proefdier Ginger is weer thuis.

Baasje Nel Bax is opgelucht dat haar lievelingshond sinds de nacht van vrijdag op zaterdag weer thuis is. „Ze is door dit hele avontuur nog aanhankelijker geworden en vanochtend stond ze voor het eerst op haar achterpootjes tegen me op, dat heeft ze tot nu toe nog nooit gedaan.”

Extreem angstig

Ginger, een extreem angstig dier, ontsnapte vorige week zondag. Honden die er onverwacht vandoor gaan komen wel vaker voor. Toch is het verhaal van de vermiste beagle Ginger wat anders. Het hondje heeft jaren in een laboratorium gezeten voor proeven. Sinds februari woont Ginger bij Nel, samen met meerdere andere laboratoriumhonden.

Alles uit de kast

Een zoektocht van vijf dagen volgde. Een speurhond, drones, flyers, alles is uit de kast gehaald om het dier te vinden.

Er kwamen op een gegeven moment zichtmeldingen, waarop een vangkooi is ingezet. Via een wildcamera kon men zien wat Ginger deed. Uren en uren werd er gewacht. Ook een mevrouw die in de buurt woonde trok zich het lot van Ginger aan.

Lange nacht

Nel vertelt op Facebook over de lange nacht: „De mevrouw die aan de andere kant van de vangkooi woont, heeft al die tijd op een bankje zitten wachten en kon het niet langer aanzien. Ze heeft haar eigen hekwerk opengeknipt en Ginger was binnen! Toen heeft ze mij gebeld, bench in de auto gezet en er met ‘sirenes’ naar toe gereden. En daar was ze, zo blij kwispelend, helemaal door het dolle heen!”

Dierenarts

Ginger is aan de volgende dag gecontroleerd door de dierenarts. „Er zijn heel veel teken weggehaald en ze heeft druppels voor haar ogen gekregen. Verder zit ze vol schrammen en kleine wondjes, maar die genezen wel weer”, laat Nel opgelucht weten.