Een warme hand en lekkernijen voor Covid-personeel. 'Het wordt enorm gewaardeerd'

Presentjes van Ronde van Drenthe, uitgedeeld op afstand. Foto: Kim Stellingwerf

Ook dit jaar heeft de Ronde van Drenthe het geld dat is opgehaald met de toerversie van het wielerevenement besteed aan de ziekenhuizen in de regio. „Het personeel heeft het gebaar juist nu zo hard nodig”, zegt voorzitter Femmy van Issum van de Ronde van Drenthe. „De druk op de Covid-afdelingen is zo groot.”

In tegenstelling tot een jaar geleden wordt op dit moment niet meer zo veel extra’s gedaan voor personeel van corona-afdelingen in de zorg. Femmy van Issum betreurt dat: „Ze lopen op hun tenen.” Vorige week bezocht zij het Scheper ziekenhuis van Treant om daar het personeel wat betrokken is bij de corona-afdeling een hart onder de riem te steken. Met de ziekenhuizen (Treant, Wilhelmina Ziekenhuis Assen en het UMCG) is overlegd welke cadeaus zij op dit moment konden gebruiken.

„Het personeel van de Treant-ziekenhuizen koos voor wat lekkers in de vorm van chocoladeletters en dat van het Wilhelmina ziekenhuis in Assen kreeg Hoogeveense speculaasbrokken.” Dat waren er ook niet een paar. Het ging om maar liefst 300 chocoladeletters en 250 speculaasbrokken. „De lekkernijen werden in verband met corona buiten overhandigd in een zo gezellig mogelijke entourage. Dus met een muziekje van Van Toeten Noch Bloazen erbij. Voor het personeel was het een moment van afleiding. Even wat anders.”

Grappig detail is dat het personeel ook een warme hand kreeg: een ovenwant. Van Issum lacht: „Handen geven kan nog altijd niet, maar op deze manier wel.”

De voorzitter gaat donderdag de laatste cadeaus wegbrengen naar de kinderafdeling van het UMCG. „Daar is gekozen om het geld te besteden aan de kinderen en niet aan het personeel. Zij krijgen twee kinderfietsjes en de jonge patiëntjes een chocoladeletter. De kinderen die geen chocolade mogen eten krijgen zakjes pepernoten. Aan alles wordt gedacht.”

Nieuws

menu