Een terugblik op de maand juni van 2022

Drukke middag op Schoonhoven.

Drukke middag op Schoonhoven. Foto: Andre Weima Fotografie

De rotonde aan de Wolfsbosstraat en de herinrichting van Het Haagje in Hoogeveen zorgden ervoor dat de gemeente Hoogeveen een extra rekening op de mat kreeg van een ton. De financiële tegenvaller werd veroorzaakt door de PFAS-houdende grond. Deze grond moet alsnog worden afgevoerd.

De huidige brandweerkazerne is in 1972 gebouwd op de hoek van Industrieweg met de Brinkstraat. Het gebouw is sterk verouderd en staat op de nominatie om vervangen te worden. De gemeente heeft laten onderzoeken wat er mogelijk is.

Koren zingen uit volle borst

De binnenstad van Hoogeveen was na twee stille jaren weer het podium voor het jaarlijkse Korenfestival. Twaalf koren uit de omgeving zongen het winkelend publiek toe. Met prachtig weer en een lekker briesje werd de binnenstad getrakteerd op verschillende genres.

Wat wordt de nieuwe naam

De vier nieuwe namen die door het college naar voren zijn geschoven als opvolger van het uit de gratie geraakte Burgemeester Tjalmapark werden bekend. De vier opties waaruit de inwoners van Hoogeveen mogen kiezen zijn Park Dalwijk, Raadhuispark, Park 40-45 en het Verbindingspark. In juli werd de naam onthuld: Raadhuispark.

Veertiende Cascaderun

De organisatie hoopte het al maar de 10-mijl werd gewonnen door een lokale renner: Wilfred van Holst uit Zuidwolde. De weergoden waren, net als in 2019, goed gestemd en de deelnemers legden onder een stralend zonnetje het parcours af. De toerschouwers genoten niet minder.

Acties stikstofbeleid beginnen

Ongeveer 50 actievoerders protesteerden vrijdag langs de A28 bij Hoogeveen tegen de stikstofplannen van het kabinet. Ze hadden zestien trekkers meegenomen. om het klaverblad bij Hoogeveen stil te leggen. Dit ging niet door en de meeste actievoerders vertrokken weer.

Nieuwe wethouders geïnstalleerd

Na de verkiezingen in maart heeft het even geduurd, maar Hoogeveen heeft afscheid genomen van het zakencollege. Daarvoor in de plaats zijn vijf kersverse wethouders geïnstalleerd. Naast burgemeester Karel Loohuis vormen Jeroen Westendorp, Derk Reneman, Roelof Bisschop, Jan Bisschop, Jan Zwiers (inderdaad op herhaling) en Mark Tuit het nieuwe college.

Zwemmen in open water

Het was even schrikken, de vreemde kleur van het water in recreatieplas Schoonhoven. Maar het bleek loos alarm. Er kan veilig gezwommen worden bij Schoonhoven.

Actie op het Malieveld

Niet alleen de boeren trokken dit jaar naar het Malieveld in Den Haag. Huisartsen uit Hoogeveen voerden actie op het Malieveld in Den Haag. Alleen voor spoedgevallen is een arts beschikbaar tijdens de actiedag. De huisartsen pleitten voor concrete afspraken die de druk op de zorg moeten verlichten en dat ondertekende partijen ook deze afspraken na komen.

Eindelijk definitieve uitspraak moeder Sharleyne

Sharleyne werd in de nacht van 7 op 8 juni 2015 levenloos gevonden onderaan een flat in Hoogeveen. Het gerechtshof in Leeuwarden veroordeelde moeder J. in januari vorig jaar in hoger beroep tot negen jaar en negen maanden. Voor de stiefvader is het oordeel van de Hoge Raad „het einde van een lange en slopende weg naar gerechtigheid voor zijn dochter”, aldus zijn advocaat Sébas Diekstra.

De paden op, de lanen in....

Het was een drukte van belang bij de atletiekbaan van HAC’63. Jong en oud maakte zich daar op voor de start van de Avond4daagse. Vier avonden vijf of tien kilometer wandelen onderweg kletsen met medewandelaars en genieten van de omgeving en het mooie weer.