Een terugblik op de maand april van 2022

Eind vorige week lag deze boot aangemeerd bij de Passantenhaven in Hoogeveen.

Eind vorige week lag deze boot aangemeerd bij de Passantenhaven in Hoogeveen. Foto: Albert Wolting

Het nieuws in april begon met een positief geluid: Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Drenthe in maart verder afgenomen. Ook in de sector transport & logistiek waren minder werkzoekenden beschikbaar, terwijl het aantal regionale vacatures het afgelopen jaar sterk groeide.

Ook de toeristen vonden onze gemeente al vroeg. Het eerste jacht meerde af in de Passantenhaven. Een bijzonder gezicht met sneeuw op de wal. Je zou je afvragen of de schipper misschien op wintersport is. Langlaufen in het Zuiderpark?

Kers op de taart

Serena van Breukelen (21) uit Hoogeveen heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de landelijke vakwedstrijd ‘Skills Heroes’. Zij was de beste van Nederland bij de richting patissier. De jury was onder de indruk van haar producten. Ze waren origineel, creatief en goed in balans. „Vooral met mijn gelegenheidstaart heb ik veel punten weten te behalen.”

Wolf komt dichterbij

Drie schapen gedood aan Kremersdijkje in Hollandscheveld. Boer vermoedt het werk van een wolf. Wat de schapen het leven heeft gekost is niet zeker maar de boer uit Veeningen denkt zelf aan een wolf. Een DNA-test moet uitwijzen of dit het geval is.

Van racebaan naar veilige weg

Als het om verkeersveiligheid gaat heeft menigeen zijn woordje klaar en dat was gisteravond niet anders tijdens de inloopavond die werd gehouden in de Bethel-kerk in Hoogeveen. Onderwerp van gesprek: het veiliger maken van de Lomanlaan, Boekweitlaan en Buizerdlaan.

Bijzondere koopzondag

Het centrum van Hoogeveen was het toneel voor verschillende soorten sportieve auto’s. De activiteitencommissie van Binnenstad Hoogeveen had ervoor gezorgd dat meerdere bijzondere auto’s te bewonderen waren voor het winkelende publiek.

Koningsdag en lintjesregen

Koningsdagfestijn in Steenbergerpark zo druk dat kaartjes bijgedrukt moeten worden. In de gemeente Hoogeveen werden dinsdag dertien mensen verrast met een koninklijke onderscheiding, waaronder twee echtparen. Allen werden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Collega Reinier de Boer was net als de andere gedecoreerden bijzonder verrast.