Een school als Wolfsbos kan een bijdrage leveren aan vermindering van de tegenstellingen in onze samenleving | Door de ogen van

Ook in deze krant wordt regelmatig gerept over de tegenstellingen in onze maatschappij. Het woord “polarisatie” valt regelmatig. Verder wordt vaak gezegd dat de tegenstellingen tussen mensen en groepen toenemen. En pas stond in een landelijke krant dat eenvijfde van de Nederlanders gelooft in complottheorieën: corona en/of anderszins. Toen ik dat las, dacht ik: „wauw, wat is dat veel!”

Dries Koster, directeur-bestuurder RSG Wolfsbos

Dries Koster, directeur-bestuurder RSG Wolfsbos Foto André Weima

In mijn nieuwjaarstoespraak op maandag, 9 januari, voor onze medewerkers bij Wolfsbos ging het hier ook over. Toen pas keeper Andries Noppert van Heerenveen na de wedstrijd tegen RKC de vraag kreeg wat er voor hem veranderd is na het WK voetbal, zei hij dat hij veel geleerd heeft en dat hij normaal wil blijven doen en dat dit de nieuwe werkelijkheid is. Toen dacht ik: is dat niet ook wat we met post-corona hebben? Laten we de korter geworden lontjes langer laten worden, laten we normaal blijven doen en ook leren van wat Corona ons gebracht heeft.

Nieuws

menu