Een frisse neus tijdens de kerst, ken je deze wandelingen in Hoogeveen en omgeving al? (Deel 2)

Trek de wandelschoenen maar aan. Foto: Pixabay

Veel Nederlanders houden ervan. Tussen alle feestelijke decemberdrukte door lekker naar buiten om even te ontspannen. Maar wie iets anders wil dan dat ‘blokje om door de wijk waar je woont’ of het vaste rondje over de Drentse hei of het bos kan een van de volgende routes in Hoogeveen en omgeving eens proberen.

Zowel voor vandaag als gisteren heeft de redactie er drie voor je uitgezocht. De routes staan online (via de toegevoegde link) beschreven.

Dorpsommetje Nieuwlande

In Nieuwlande zijn door Nieuwlande Rondom drie wandelroutes uitgezet van verschillende lengtes. Het Dorpsommetje (3,5 kilometer), De Wiekenroute (7,5 kilometer) en De Veldroute (10 kilometer).

Het ommetje van 3,5 kilometer zou toch zeer geschikt moeten zijn om de benen tijdens de kerstdagen te strekken.

De start van deze kortste route door Nieuwlande staat ingetekend aan de Johannes Poststraat, maar bij de begraafplaats beginnen is uiteraard ook een optie.

De route vind je hier.

Naar Siberië (en weer terug)

Dit is een wandeling voor de fanatieke loper. Het is een route waarmee je volgens de site 4 uur onder weg bent. Deze is namelijk maar liefst 15 kilometer lang. Een hele kluif, maar dan heb je wel 20.000 stappen op je teller staan.

Het startpunt op de kaart is het Stationsplein 1 in Hoogeveen, maar dan moet je nog een heel eind lopen om op het stuk te komen waar je ook daadwerkelijk een ronde loopt. Starten zou bijvoorbeeld ook kunnen aan de Voltastraat aangezien de route ook een deel over het industrieterrein De Wieken loopt voordat je lopend Stuifzand en Tiendeveen bezoekt en passant ook Siberië bezoekt.

De route vind je hier.

Rondje met brugje vanuit Hoogeveen

De laatste wandeling die uitgezocht is, is er een van 4,4 kilometer. Deze gaat door Schutlanden, een stukje Steenbergerpark en Erflanden. Volgens de planner zou deze route te lopen zijn in iets meer dan een uur.

Kom je van elders uit Hoogeveen is parkeren bij winkelcentrum De Weide een idee. Dan moet je wel een klein stukje verder lopen om de route op te komen.

De route vind je hier

Nieuws

menu