Een frisse neus tijdens de kerst, ken je deze wandelingen in Hoogeveen en omgeving al? (Deel 1)

Trek de wandelschoenen maar aan. Foto: Pixabay

Veel Nederlanders houden ervan. Tussen alle feestelijke decemberdrukte door lekker naar buiten om even te ontspannen. Maar wie iets anders wil dan dat ‘blokje om door de wijk waar je woont’ of het vaste rondje over de Drentse hei of het bos kan een van de volgende routes in Hoogeveen en omgeving eens proberen.

Zowel voor vandaag als morgen heeft de redactie er drie voor je uitgezocht. Let op, morgen zit er ook een hele lange bij, van wel 15 kilometer. De routes staan online (via de toegevoegde link) beschreven.

Landschap langs de lineaal op het Hollandsche Veld

Een van de oude wijken over het Hollandsche Veld noemden ze het ‘Rechtuut’. Alles op het Hollandsche Veld gaat rechtuit, zul je tijdens deze wandeling merken. Rechte wijken en lanen door het veen, landschap langs de liniaal getrokken over het Hollandsche Veld. Dan verwacht je een saaie en eentonige wandeling. Niets is minder waar. Geen stukje bos is hetzelfde. Aan de overkant van elk weitje en akker zie je weer wat nieuws.

Heel kort is de route met zijn 8 kilometer niet. Trek er zeker een uur of 2 vooruit. Het startpunt is de parkeerplaats bij de sportvelden aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld.

Ga hier naar de route .

Col du VAM / VAM berg


Bewonder al lopend ‘de berg’ van Drenthe. Dit is de kortste route van vandaag. Met een lengte van 3,8 kilometer zou deze route in ongeveer 45 minuten te doen moeten zijn. Het startpunt is bij De Blinkerd.

Ga hier naar de route .

Stadswandeling Hoogeveen – de Trommelslager-route

Een wandeling door de geschiedenis van Hoogeveen van 5,6 kilometer die in 1 uur en 15 minuten te wandelen is, aldus de site. De route start bij de Grote Kerk in het centrum van Hoogeveen. Deze route heeft een boekje dat je erbij kunt downloaden.

Ga hier naar de route .

Nieuws

menu