Een dag genieten van attracties met Stichting Actief Samenleven: 'Minimagezinnen kunnen zo ook genieten van de zomer'

Het eerdere uitje ging naar Attractiepak Hellendoorn. Foto: Stichting Actief Samenleven

Het is weer zover. Het dagje weg van Stichting Actief Samenleven uit Pesse kan weer doorgaan. Twee grote dubbeldekkers brengen 25 augustus meerdere gezinnen naar attractiepark Ponypark Slagharen. Het dagje uit wordt al acht jaar lang traditiegetrouw georganiseerd door de stichting. Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk.

Normaal gesproken wordt het dagje uit wat eerder in de zomer georganiseerd. Dit jaar moest de planning niet door corona worden aangepast, maar door een misverstand bleken de toegangskaarten voor pretpark Slagharen later in het seizoen geldig te zijn en daarom is er noodgedwongen gekozen om het dagje uit te verplaatsen naar de laatste week van augustus. „Niet heel erg, zo kunnen de kinderen de week erna op school nog lang en breed vertellen over het dagje weg”, lacht Cor Velting.

De kinderen uit een financieel kwetsbaar gezin kunnen niet, zoals veel klasgenoten, op vakantie of zomaar een dagje weg. Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft deze keer 180 kaarten beschikbaar gesteld voor de stichting. Op deze manier kon de stichting ervoor zorgen dat de verdere financiering van bijvoorbeeld de bussen kan worden gedekt. „We hadden door het afhaken van een fonds een gat in de begroting en heel snel had Hans de Willigen, voorzitter van het fonds C&W De Boer € 2500,00 gedoneerd zodat we voor deze dag het gat in de begroting kunnen dichten.” Ook de stichting merkt dat de gestegen prijzen drukken op hun begroting. Velting: „We zijn ook erg trots op onze Club van 120. Dat is een zakelijk netwerk van veelal ondernemers, die zorgen ook dat we dit soort dingen mogelijk kunnen maken.”

Velting: „We hopen dat we net als twee jaar geleden een mooie dag tegemoet gaan. We rijden zelf niet mee met de bussen maar onze twee bus commandanten wel. Stel er gebeurt iets dan kunnen we altijd in nood met een auto weg. De stichting hoopt dat op deze manier de kinderen toch nog een leuke zomervakantie kunnen beleven en dat er nog vaak aan gedacht wordt in de toekomst.”

Vanaf vandaag staat het inschrijfformulier online op de website van Stichting Actief Samenleven. Opgeven kan via www.actiefsamenleven.nl

Nieuws

menu