Een absurde omzetgroei en een personeelbestand dat verdriedubbeld. Chocoladebezorgd uit Hoogeveen is het snelst groeiende bedrijf van Nederland

Jan-Jaap Plaizier is trots op zijn bedrijf.

Chocoladebezorgd uit Hoogeveen is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de FD Gazellen Awards van het Financiële Dagblad.

De chocoladewebshop kregen twee gouden awards en is benoemd tot de landelijke winnnaar van de FD Gazellen top 100.

Bedenker en eigenaar van Chocoladebezorgd, Jan-Jaap Plaizier (34), is trots op deze prestatie: „De afgelopen jaren waren hobbelig, op een heel positieve manier. In de tijd dat we niet meer bij elkaar op bezoek mochten, bestelde Nederland massaal cadeautjes online. In een korte tijd groeiden we erg hard en dat zorgde dat we konden investeren, zowel in materiaal als in personeel. Dat was niet altijd zonder risico’s, maar uiteindelijk pakte het goed uit. En dat houden we nog even vol: vanaf november 2022 zijn we volledig zelfvoorzienend in onze energiebehoefte, dankzij 188 zonnepanelen”.

Absurde omzetgroei

Om een nominatie in de wacht te slepen moet een bedrijf aan verschillende criteria voldoen. Bijvoorbeeld een omzetgroei van minimaal 20 procent. Ook zijn de groei van het personeelsbestand en de nettowinst belangrijke indicatoren.

Voldoe je aan de criteria, dan kom je terecht op de FD Gazellen-lijst en maak je kans op een van de felbegeerde awards. Chocoladebezorgd kwam op de lijst terecht en behoorde daarmee tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Over een periode van drie jaar creëerde Chocoladebezorgd een absurde omzetgroei, verdriedubbelde het personeelsbestand en behaalde het bedrijf een zeer positief nettoresultaat.

Nieuws

menu