Een Bereslimfeestje in Bibliotheek Hoogeveen

De bibliotheek organiseert een Bereslimfeestje voor peuters.

De bibliotheek organiseert een Bereslimfeestje voor peuters. Foto: Adam Hester

Speciaal voor de Hoogeveense kinderen zijn er onlangs tien prentenboeken geanimeerd. Op 22 november kunnen de kinderen van Spelerwijs Hoogeveen en Stichting Prokino langs in de Bibliotheek om de prentenboeken te lezen.

Schrijfster Marjet Huilberts en illustrator Iris Deppe ontvangen de kinderen voor een gezellige middag. Beide dames lezen het prentenboeken voor en er wordt informatie gegeven over de digitale prentenboeken.

Wat zijn digitale prentenboeken?

Digitale prentenboeken zijn animaties van bestaande, bekende prentenboeken, voor kinderen van 2 tot 7 jaar. De prentenboeken zijn tot leven gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een vertelstem. Dankzij een subsidie van ‘Tel mee met taal’ zijn tien titels gedigitaliseerd door Bereslim, de nummer 1 aanbieder van digitale prentenboeken. Digitale prentenboeken stimuleren spelenderwijs de taalontwikkeling van kinderen doordat ze de woordenschat en het taalbegrip vergroten.

Samenwerking met de Kinderopvang

Sinds jaren verzorgt Bibliotheek Hoogeveen voorleescollecties voor de kinderopvanglocaties. Voorlezen en praten over verhalen stimuleert de taalontwikkeling van de peuters.