Eduwiek scholen Hoogeveen werken samen met project ‘Talentontwikkeling’

Leerlingen helpen met lakken en coaten.

Leerlingen helpen met lakken en coaten. Foto: Foto Eduwiek

Het Praktijkonderwijs, de Windroos en de Atlas zijn scholen die ondergebracht zijn in het grote Eduwiek-gebouw aan de Voltastraat in Hoogeveen. Onder de noemer ‘Talentontwikkeling’ hebben de drie scholen sinds kort de handen ineengeslagen in de hoop dat er daardoor bij de leerlingen meer begrip ontstaat voor de onderlinge verschillen.

In het kader van het project ‘Talentontwikkeling’ krijgen de leerlingen van genoemde scholen op de vrijdagmiddagworkshops aangeboden die gegeven worden door een van de vaste leerkrachten of een ingehuurde workshopleider. Het belangrijkste doel daarbij is om de talenten van de leerlingen nóg beter tot hun recht te laten komen dan tot nu toe al het geval was. Deze workshops duren ongeveer anderhalf uur en worden 6 tot 8 weken gegeven. Activiteiten die in het kader van deze Talentontwikkeling plaatsvinden zijn: leren muziek maken, met mountainbikes crossen in de bossen rond Hoogeveen, Diamond Painting, darten, dierverzorging en hout- of metaalbewerking.

Afscheidscadeau

Metaalbewerking wordt nu nog geleid door praktijkdocent Albert Drewes, die de leerlingen naast het maken van eigen werkstukken, ook liet meewerken aan zijn eigen afscheidscadeau voor als hij eind dit jaar met pensioen gaat. Dat cadeau is een metalen zitbank waarin de beginletters van de drie scholen verwerkt zijn. Het is een ontwerp van kunstdocent Jelmer Bakker van de Windroos, dat samen met leerlingen tot realisatie werd gebracht. De bank is professioneel gecoat en gespoten door het bedrijf Lakrepair in Hoogeveen.