Eddie en Sonja Fik uit Tiendeveen balen van grote eik vol plaagrupsen naast hun erf. 'Toen ik zei dat ik iedere week een zak met rotzooi op het bureau van de ambtenaar zou uitstrooien, wilde men niet meer met mij praten'

Eddie Fik en zijn partner Sonja vinden het schandalig. „Als je de gemeente via de normale weg benadert, word je met een kluitje in het riet gestuurd. Wanneer je genoeg ophef maakt op social media, komen ze eindelijk in actie. Jammer dat het zo moet tegenwoordig.”

Drie jaar lang heeft Eddie Fik uit Tiendeveen al contact over de eikenboom die binnen een meter van zijn erfgrens op gemeentegrond staat.

Drie jaar lang heeft Eddie Fik uit Tiendeveen al contact over de eikenboom die binnen een meter van zijn erfgrens op gemeentegrond staat. Eigen foto

Drie jaar lang heeft Eddie Fik uit Tiendeveen al contact over de eikenboom die binnen een meter van zijn erfgrens op gemeentegrond staat. „De boom is niet monumentaal groot en ziet er met de dode takken en het mos ook helemaal niet gezond uit”, wijst Eddie zittend op het terras naar de boom. De kruin is dun en er hangt een grote tak zo’n 8 meter over de tuin.

Nieuws

menu