Echtpaar Veldman-Woldman viert briljanten huwelijk: 'Wandelen met de rollator nog steeds wat af'

Echtpaar Veldman-Woldman was 8 mei 65 jaar getrouwd. Foto: André Weima

Albert Veldman (91) en Roelie Woldman (88) leerden elkaar kennen tijdens één van de dansavonden die in Hotel Homan in Hoogeveen werden gehouden. In 1955 zijn ze verloofd en op 8 mei 1957 gaven ze elkaar het ja-woord in Hoogeveen. Loco burgemeester Jan Zwiers kwam maandagmorgen bij het bruidspaar op bezoek.

Albert is geboren en getogen in Hoogeveen. Zijn eerste baantje was als 16-jarige bij de Gebroeders Botter-Bruggenbouwers. Daarna ging hij in dienst bij Thomas & Drijver blikfabriek, wat later de Drenthina blikfabriek werd. Na 20 jaar hier werkzaam te zijn geweest is Albert gaan werken als ambtenaar bij Alescon. Als werkmeester heeft hij gewerkt binnen KAPPA tot aan zijn pensioen, de pensioenleeftijd lag in die tijd nog op 59 jaar.

Albert heeft naast diverse baantjes ook bij de reservepolitie gezeten. Op zijn 60e is hij hiermee gestopt. Hij is lid van verdienste bij voetbalvereniging Hoogeveen, waar hij zelf ook jaren lang actief is geweest.

Roelie Woldman is ook in Hoogeveen geboren en getogen. Vanuit de schoolbanken is ze gaan werken bij modezaak De Zon, wat later veranderde in Modezaak van Zuiden. Door de komst van de kinderen ging ze er af en toe tussenuit, wat heel modern was voor die tijd. Nu is Roelie nog steeds de vaste schrijfster/telster bij zowel het klaverjassen als bij het koersballen in dorpshuis Het Oor in Hoogeveen.

Het stel trouwde in 1957 en woonde eerst bij Roelie’s moeder aan de Bentinckslaan. Zoon Richard is in dat huis geboren. De eerste eigen woning van het gezin werd een flat aan de Vermeerstraat. Door de geboorte van dochter Hilda werd de flat te klein en verhuisde het gezin naar de Frans Halsstraat. Het gezin breidde uiteindelijk uit met vier kleinzonen, vier achterkleinkinderen. Daar hebben ze met veel plezier ruim 51 jaar gewoond. Het echtpaar woont nu in een appartement aan de Kortewijkstraat.

Tot op de dag van vandaag gaat het nog steeds prima met het echtpaar. De gezondheid gaat wel iets achteruit, maar ze wandelen samen met de rollator’s nog steeds wat kilometers af.

Nieuws

menu