Echtpaar Pastoor-Booij viert diamanten huwelijk: 'Op de kermis sloeg de vonk over'

Lucas en Christina zijn 60 jaar getrouwd. Foto: André Weima

Lucas en Christina Pastoor-Booij stapten zestig jaar geleden in het huwelijksbootje. Dit werd afgelopen maandag gevierd met familie, vrienden en kennissen.

In Zuidwolde was er op tweede paasdag 1960 een kermis en een zaaltje waarin gedanst kon worden. De twee kenden elkaar wel van gezicht omdat ze elkaar wel eens tegenkwamen in het dorp Hollandscheveld maar daar was het ook bij gebleven. De vonk sloeg in Zuidwolde wel over en het vuurtje is sindsdien nooit meer uitgegaan. Twee jaar na hun ontmoeting op de kermis in Zuidwolde zijn ze getrouwd. Christina was op dat moment al zwanger van hun eerste zoon, Jan. Hierdoor werd het een kleine bruiloft met alleen een receptie.

Ze zijn samen gaan wonen op de eerste verdieping in het huis van de ouders van Lucas. Daar hebben zij vier jaar gewoond waarna zij zijn verhuisd naar het Zuideropgaande in Hollandscheveld en wonen zij daar nog steeds met veel plezier. Na de eerste zwangerschap volgden nog twee kinderen, Peter en Karin. Met het gezin hebben Lucas en Christina veel zomervakanties doorgebracht op de camping in Zeeland.

Vakanties in het buitenland

Toen de kinderen allemaal het huis hadden verlaten gingen ze voor de vakantie wat verder van huis. Vooral Duitsland en Oostenrijk werden elk jaar getrakteerd op een bezoekje van het echtpaar. Nu zijn Lucas en Christina trotse opa en oma van vijf kleinkinderen. In 1960 hebben Lucas en Christina elkaar ontmoet op tweede paasdag. Voor de kleinkinderen staat de tweede paasdag sinds ze klein waren al in het teken van paaseieren zoeken in de tuin van het echtpaar met na afloop een ‘paasbuul’. Zo viert het bruidspaar elk jaar hun ontmoeting met de kleinkinderen.

Nieuws

menu