Echtpaar Kreeft-Prins viert 65-jarig huwelijk

Aaltje (83) en Roelof (84) Kreeft-Prins uit Tiendeveen.

Aaltje (83) en Roelof (84) Kreeft-Prins uit Tiendeveen. Foto: André Weima

Dinsdag was het zover, het echtpaar Kreeft-Prins uit Tiendeveen mocht hun 65e huwelijksdag vieren.

Roelof (84) is geboren en getogen in Tiendeveen en zijn vrouw Aaltje (83) is geboren in Stuifzand. Ze zijn elkaar tegen gekomen op de Hoofdstraat in Hoogeveen waarop de vonk meteen oversloeg. De twee trouwden al jong want Roelof was 19 en Aaltje 18. Na de trouwdag is het bruidspaar bij de ouders van Roelof ingetrokken. Hier hebben ze samen gewoond tot het eerste huisje voor de twee was gevonden, dat was het moment dat ze het ouderlijk huis konden verlaten.

Het echtpaar verhuisde na een aantal jaar op zichzelf te hebben gewoond naar hun huidige woning in Tiendeveen. Samen hebben ze zes kinderen gekregen waarvan 5 dochters en 1 zoon. Ze zijn opa en oma van 12 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen.

Roelof en Aaltje hebben vroeger samen op het land gewerkt toen ze nog heel jong waren. Roelof heeft na het werken op het land bij Drenthina gewerkt en is opperman geweest in de bouw. Aaltje heeft tot aan het trouwen gewerkt bij familie de Boer in de huishouding. Met de komst van de kinderen is Aaltje zich voor de 100 procent op hen gaan focussen. Op de kleinkinderen passen heeft Aaltje vele jaren gedaan en dat deed ze met veel plezier.

Roelof heeft als hobby het bezig zijn met vogeltjes en samen met Aaltje puzzelt hij graag. Beide zijn veel buiten in de tuin te vinden.