Echtpaar Fieten-Duinkeren vieren 60ste huwelijksdag: Ontmoetten elkaar tijdens de danslessen in Hollandscheveld

Jannie en Johan waren zondag 60 jaar getrouwd. Foto: André Weima

Zondag was het 60 jaar geleden dat Johan en Jannie Fieten-Duinkerken in het huwelijksbootje stapten. Afgelopen dagen hebben ze dit jubileum met familie, vrienden en bekenden in huiselijke kring gevierd.

Jannie en Johan leerden elkaar 65 jaar geleden, in 1957, kennen tijdens de danslessen in Hollandscheveld. Beiden zijn geboren en getogen in de gemeente Hoogeveen, Johan in Hollandscheveld en Jannie in Elim. Vijf jaar na de eerste ontmoeting zijn de twee tortelduifjes in het huwelijksbootje gestapt.

Na het huwelijk zijn ze samen gaan wonen op Elim, waar zij een cafetaria en een café zijn begonnen. Na een aantal jaar deze zaken gerund te hebben was het tijd om uit te breiden. In Hollandscheveld, in het oude schoolgebouw aan het Zuideropgaande, openden ze een frietbakkerij. Hieruit ontstond hun eigen bedrijf: Fieten Evenementverzorging &Verhuur. Beide hebben tot op hoge leeftijd nog in het bedrijf gewerkt.

Twee dochters en één zoon

Tussen al de drukte van het runnen van een eigen bedrijf door kregen Johan en Jannie drie kinderen, twee dochters en één zoon. Deze kinderen zorgden er op den duur voor dat er tien kleinkinderen werden geboren. Er is sinds een paar dagen zelfs een eerste achterkleinkind geboren.

In 2016 veranderde het leven van de twee acuut. Jannie liep na een operatie een acute dwarslaesie op. Om deze reden moesten Johan en Jannie hun vertrouwde stekkie in Elim verlaten en wonen zij nu in een aanleunwoning bij de Beatrix in Hollandscheveld. Beide hebben het nog steeds erg moeilijk deze plotselinge slag te verwerken en te accepteren. De kinderen en kleinkinderen wonen gelukkig niet ver uit de buurt en komen regelmatig op bezoek.

Johan en Jannie delen samen de passie en het genot van de Schorre Morries. Sinds een aantal jaar zit Johan zelf ook in een koor en is Jannie er vaak bij als zij moeten optreden.

Nieuws

menu