Echtpaar Botter bereikt mooie mijlpaal: 60 jaar getrouwd

Piet en Appie Botter-Gruppen zijn 60 jaar getrouwd. Foto: André Weima

Piet (87) en Appie (83) Botter-Gruppen hebben maandag een mooie mijlpaal bereikt. 12 juli zestig jaar geleden hebben zij elkaar het ja-woord gegeven.

Zij traden destijds in het huwelijk in de gemeente Hoogeveen, waar beiden geboren en getogen zijn en nog altijd wonen. Piet is geboren aan ‘t Noord in Noordscheschut, Appie aan de Achteromsedijk, waar nu het vliegveld te vinden is.

Na een werkzaam leven van 40 jaar bij blikfabrikant Thomassen & Drijver kon Piet al met 56 jaar in de VUT. Samen mogen zij dan ook al lang van zijn pensioen genieten. Zijn hele leven was Piet verder lid en actief bij voetbalvereniging Noordscheschut en postduivenvereniging Snelle Wieken.

Veel vrijwilligerswerk

Appie heeft veel vrijwilligerswerk verricht bij onder meer de lagere school van haar dochters, de buurtvereniging Zuid en voor de kerkelijke gemeente van De Goede Herderkerk. Maar bovenal was zij thuis de steun en toeverlaat voor haar gezin.

Op 20 augustus hopen Piet en Appie hun diamanten bruiloft te mogen vieren, samen met hun kinderen, klein- en achterkleinkinderen en vrienden.

Nieuws

menu