Duurzaamheidsminister Rob Jetten is special guest tijdens Nationale Opening mbo-jaar 2022-2023 in Hoogeveen

De opening van het mbo-jaar 2021-2022. Foto: MBO Raad

De Nationale opening van het mbo-jaar 2022-2023 wordt voor het Hoogeveense Alfa-college extra bijzonder. De school is namelijk de gastlocatie.

De Nationale opening van het mbo-jaar wordt gehouden op donderdag 8 september en wordt ook landelijk uitgezonden. Dit jaar is de speciale gast Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie. Rob Jetten gaat, met presentatrice Welmoed Sijtsma, live aan de Nationale mbo-talkshowtafel in gesprek met studenten, docenten, bestuurders en scholen over de onmisbare, duurzame bijdrage van mbo’ers aan vraagstukken als duurzaamheid en de energietransitie. De mbo-talkshow wordt uitgezonden op youtube.com/ditismbo.

Alfa-college, Noorderpoort, Drenthe College, Terra en ROC Menso Alting verzorgen dit jaar gezamenlijk de invulling van de Nationale Opening op de gastlocatie in Hoogeveen.

Aansluiting bij de arbeidsmarkt

De 61 scholen voor middelbaar beroepsonderwijs bereiden jongeren en volwassenen voor op hun start of vervolg in onze maatschappij. Het mbo bestaat uit verschillende typen onderwijs. Op die manier kunnen scholen onderwijs bieden aan een zo’n breed mogelijke doelgroep, van 16 tot en met 67 jaar: iedereen is welkom en kan er beroepsonderwijs volgen, passend bij het individuele niveau en interesses. Het mbo focust op het behalen van een beroepsdiploma, op een leven lang ontwikkelen en op burgerschap. Bedrijfsleven en onderwijs werken nauw samen om de opleidingen in inhoud en aanbod goed aangesloten te houden op wat de arbeidsmarkt vraagt.

Nieuws

menu