Duikparcours kan worden uitgezet bij strand Nijstad. 'Nu het water na al het grondverzet in de grote surfplas opklaart is er zicht tot 7 meter diepte'

Binnenkort kan er worden gedoken bij Paviljoen Nijstad. Het water is opgeklaard en Mark en Rick Bruijnis van Dive2adventure onderzoeken welke parcours er kunnen worden uitgezet.

De plas waar binnenkort mag worden gedoken.

De plas waar binnenkort mag worden gedoken. Foto: Andé Weima

Nu het water helder wordt krijgen Mark en Rick Bruijnis steeds meer vragen van duikers in de regio of en wanneer ze een duik mogen wagen in de twee plassen bij Nijstad. ‘We hebben de afgelopen jaren bewust gekozen om het duiken in beide plassen niet open te gooien voor iedereen. Door de bedrijvigheid rondom de plas, denk hierbij aan het afstorten van zand en het bouwen van huizen, was het zicht onder water erg slecht’, schrijft Bruijnis.

„Nu het water eindelijk opklaart en er zicht is tot ongeveer zeven meter, zijn we begonnen met het in kaart brengen van de plassen. Als we dit hebben gedaan kunnen we langzamerhand de routes gaan uitzetten”. Het is voor nu nog niet toegestaan om te duiken in de plassen. Als er wel wordt gedoken moet dit worden gemeld.