Drie nieuwe wooncoaches ontvangen certificaat van de gemeente Hoogeveen

De gediplomeerde Wooncoaches met bloemen: Marcel Pomper (links), Katja Strik en Jan Hiemstra (rechts)? met op de achtergrond wethouder Westendorp.

De gediplomeerde Wooncoaches met bloemen: Marcel Pomper (links), Katja Strik en Jan Hiemstra (rechts)? met op de achtergrond wethouder Westendorp. Foto: André Weima

Drie nieuwe wooncoaches hebben afgelopen week hun certificaat ontvangen van de Hoogeveense wethouder duurzaamheid Jeroen Westendorp. Hiermee is het team van wooncoaches in de gemeente Hoogeveen weer op volle sterkte.

„We krijgen allemaal te maken met een hogere energierekening, daarom is het verstandig te kijken hoe je je huis kunt verduurzamen. Deze deskundige vrijwilligers geven gratis advies, dat is heel fijn voor de inwoners van onze gemeente”, aldus wethouder Westendorp.

Advies over toekomstbestendigheid

De nieuwe wooncoaches zijn opgeleid om mensen op het gebied van energie, duurzaamheid, veiligheid en langer thuis wonen goed te kunnen adviseren. Ze gaan met bewoners in gesprek om te kijken wat ze nodig hebben om hun woning toekomstbestendig te maken. De wooncoach helpt bewoners met advies en het zetten van de juiste stappen. Ook geven zij advies over aanpassingen in de woning zodat bewoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Bezoek aan huis

Huiseigenaren met vragen over duurzaamheid en zelfstandig blijven wonen, kunnen contact opnemen met het team wooncoaches voor een bezoek aan huis. De wooncoach bekijkt samen met de bewoner de woning en bespreekt de wensen voor de toekomst. Na het bezoek volgt een rapport en een advies van de wooncoach. De onafhankelijke wooncoach helpt bewoners vervolgens op weg als zij besluiten aanpassingen aan hun huis te doen.

Stichting Welzijnswerk ondersteunt de wooncoaches bij de uitvoering van de werkzaamheden. De wooncoaches zijn bereikbaar via tel 0528-278855 of e-mail wooncoach@swwh.nl.