Drentse jeugdtheaterschool Dynamo TDI start het theaterseizoen met open dag

Toneel voor kinderen bij Stichting Garage TDI.

Toneel voor kinderen bij Stichting Garage TDI. Foto: Stichting Garage TDI

Vanaf eind oktober gaan de lessen van Dynamo TDI, de jeugdtheaterschool van Garage TDI, weer van start. In Hoogeveen, Assen, Beilen, Coevorden, Meppel en Norg organiseert Dynamo TDI theaterlessen voor kinderen tussen 6 en 8 jaar, tussen 9 en 12 jaar en voor jongeren vanaf 12 jaar. Kinderen kunnen zich aanmelden voor een proefles of een kijkje nemen tijdens de open dag op zaterdag 9 oktober in Assen.

Bij jeugdtheaterschool Dynamo TDI staan fantasie, plezier, ontdekking, samenspel en het ambacht toneelspelen centraal. De theaterlessen worden gegeven door professionele theaterdocenten. Naast de wekelijkse lessen worden er jaarlijks diverse extra theateractiviteiten, zoals een Mysterie-theaterdag, het Young XPeriment festival, de TDI-Theaterbende en diverse andere verrassende activiteiten georganiseerd. Aanmelden voor de lessenreeks of een gratis proefles kan via: www.jtsdynamo.nl

Bij Garage TDI in Assen houdt de jeugdtheaterschool op zaterdag 9 oktober van 13.00 tot 16.15 uur een open dag. Tijdens deze middag kunnen kinderen kennis maken met de docenten en theater en erachter komen of theater echt iets voor ze is. De middag wordt afgesloten met een presentatie voor ouders, broertjes en zusjes.

Experimenteren

Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater in Assen, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is. Het is een plek waar geëxperimenteerd, gecreëerd, ontwikkeld en getoond wordt. Dit doet Garage TDI door het maken van jeugdtheatervoorstellingen voor scholen en podia, het organiseren van het jaarlijkse jeugdtheaterfestival Art of Wonder in Assen, kunsteducatie op het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs, de theatervooropleiding Brandstof TDI en de eigen jeugdtheaterschool Dynamo TDI.