Drenthe Runners uit Hoogeveen zijn klaar voor 32ste Roparun. Pinkstermaandag eindigt voor lopers op de Coolsingel

De Drenthe Runners starten van vliegbasis Twente.

De Drenthe Runners starten van vliegbasis Twente. Foto Drenthe Runners

Na maanden van voorbereiding en het formeren van een mooi team, zijn de Drenthe Runners klaar voor de 32 ste editie van de Roparun. Aan de Roparun ook wel ‘De Run op het leven’ genoemd doen het komende pinksterweekend 213 teams mee.

Vijftig van deze teams starten op de noordelijke route en de overige teams op de zuidelijke route. De Drenthe Runners team 332 vertrekken zaterdag 27 mei om 11.00 uur in de eerste startgroep op Vliegbasis Twente te Enschede, voor hun non stop estafette van 565 km.

Op deze route starten ook teams uit Sleen, Dalen en Coevorden. Acht lopers, begeleid door fietsers en begeleiding in een busje gaan pogen het traject volbrengen. Op de kampementen is een team van negen personen aanwezig voor de verzorging tijdens de korte momenten van rust.

Activiteiten

De noordelijke route loopt vanuit het Twentse land door Nederland langs de Duitse grens langzaam richting Coevorden, Dalen, Schoonebeek en dan verder richting Klazienaveen. Van daaruit gaat de route richting Oude Pekela waarna de lopers weer terugkeren richting Emmen, Sleen, Dalen en Coevorden. In veel doorkomstplaatsen wordt de doorkomst van de teams omgeven door activiteiten.

De Drenthe Runners hebben in Dalen aan de Emmerweg 35 hun vaste kampement van zaterdag 27 mei tot en met zondag 28 mei. Op zondag 28 mei zijn belangstellenden op dit kampement, direct gelegen aan de route, welkom vanaf 10.00 uur om de teamleden te begroeten en een hart onder de riem te steken tijdens de familiedag van de Drenthe Runners.

Coolsingel

Wanneer alles volgens planning verloopt vindt op zondag Eerste Pinksterdag omstreeks 11.00 uur de teamwissel bij het kampement. Dit is voor het team altijd een zeer speciaal moment. Vanaf Dalen gaat de route weer richting Twente, de Veluwe en dan langzaam richting Rotterdam, waar op tweede pinksterdag de finish is op de Coolsingel. Het team van de Drenthe Runners bestaat uit 27 personen.

Vanuit de Roparun worden vele goede doelen ondersteund in de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Op dit moment staat de teller voor 2023 al op 1.8 miljoen euro aan opbrengsten die de teams bij elkaar hebben gehaald.

Ondersteuning

De Drenthe Runners worden al jaren ondersteund door een vaste groep van sponsoren en donateurs. Naast financiële ondersteuning wordt er ook in natura ondersteund, denk daarbij onder andere aan warm eten, drinken, brood, bussen, brandstof enzovoort.

Doneren aan het team en aan de Roparun kan nog steeds. Informatie hiervoor is te vinden op de site van de Drenthe Runners of de Roparun site.