Dos Cerveza wint toernooi Andreas Manna Stichting Hoogeveen. 3000 euro voor hulp aan kinderen in nood

Dos Cerveza wint opnieuw het Andreas Mannatoernooi. Foto AMS

De zeventiende editie van het Andreas Manna Zaalvoetbaltoernooi is zaterdag gewonnen door Dos Cerveza. Evenals vorig jaar wist dit team met de winst naar huis te gaan.

Tien teams met spelers uit alle drie noordelijke provincies streden met elkaar om de felbegeerde wisseltrofee. Na de poulewedstrijden werden de twee halve finales gespeeld. Tijdens de zeer sportieve wedstrijden werd er fel gestreden om de eerste plaats. De finale werd gespeeld door Tunas 1 tegen Dos Cerveza. Het was een spannende wedstrijd die na een gelijkspel van 0–0, moest worden beslecht door het nemen van penalty’s.

Spannend voetbal

Nadat Dos Cerveza de halve finale had gewonnen, lukte het hen dat ook in de finale. Het was een zeer geslaagde avond. Het publiek keek met plezier naar het spannende voetbal waar de teams zich enthousiast, maar fanatiek inzetten om te winnen. Ook de opbrengst was weer prachtig. Tot nu toe heeft het toernooi al 3000 euro opgebracht. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de kinderen in nood waar de Andreas Manna Stichting (AMS) zich voor inzet.

Zwerfkinderen

De AMS heeft in Kenia al bijna dertig jaar een project waar op kleinschalige basis gezorgd wordt voor straat-, wees- en zwerfkinderen. De zorg bestaat uit het voorzien van onderdak, voedsel, medische zorg, onderwijs en eventueel hulp bij het starten van een eigen bedrijf. Kleinschalig omdat uitsluitend met vrijwilligers wordt gewerkt in Nederland en ook in Afrika. Dit jaar zijn de jongeren in Nairobi zelf gestart met zorg te verlenen aan kinderen uit de sloppenwijken van Nairobi. Dit met behulp van de AMS. De al jaren verleende hulp is dus geen druppel op een gloeiende plaat, maar een olievlek die zich uitbreidt.

Nieuws

menu