Dorpsregisseur Erna van der Molen is als een spin in het web: 'Mensen helpen en de verbinding maken, ik word er blij van!'

Het was even plussen en minnen of ze tijd zou hebben voor een gesprek. „Mijn agenda zit de komende weken helemaal vol, maar ik heb woensdagochtend wel even een gaatje voordat ik om half elf bij een andere afspraak moet zijn.” Erna van der Molen is sinds 1 november 2022 ‘onderweg’ in haar functie als dorpsregisseur. „Het is allemaal nieuw voor me, maar ik vind het ontzettend leuk en mooi werk!”

Dorpsregisseur Erna van der Meulen bij 't Anker.

Dorpsregisseur Erna van der Meulen bij 't Anker. Foto André Weima

Ze werd in 1966 in Hoogeveen geboren. De zorg trok haar al van jongs af aan en zo ging ze na haar opleiding aan het werk bij thuiszorg Icare, standplaats Hollandscheveld. Ze trouwde en ging met haar man wonen in Alteveer. „Vijftien jaar heb ik dat gedaan, het werk gaf me veel voldoening, maar ik wilde mijn vleugels toch wat uitspreiden. Na het werk bij Icare kon ik aan de slag bij NNCZ ouderen zorg. Ondertussen zijn onze twee kinderen geboren. Als ik nu terugdenk dan was het inderdaad best wel druk, maar samen met mijn man konden we het goed opvangen. Onze buurvrouw wilde wel oppassen en zij is een fijne vriendin geworden. De woensdagmiddag had ik vrij, dus de kinderen konden dan spelen. Ik heb ze nooit horen klagen dat we te weinig thuis waren. Het ging eigenlijk heel soepel allemaal.”

Goed inzicht