Dorpsloop Pesserrun 2022 wederom reden voor veel applaus

Pesserrun 2022. Foto: Andre Weima Fotografie

Bij ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse klonkt vrijdag meermaals het startschot voor een van de afstanden van de Pesserrun.

Wedstrijdspeaker Henk Borgmeijer uit Dalfsen was gecontracteerd om bij de start en finish iedereen te verwelkomen. Hij deed het met verve. „Bij binnenkomst met veel gevoel voor humor mensen op naam binnen te halen als profs, met anekdotes en info over eerder behaalde resultaten van de deelnemers”, blikt de organisatie terug.

Als eerste mochten de allerjongste deelnemers tot en met 5 jaar van start gaan. Bij de jongens was het Bas Luchies (Fluitenberg) die als eerste de 500 meter volbracht. Bij de meisjes was het Yara van der Veen die Joyce Stevens, beide uit Pesse, net voorbleef.

Daarna waren het de jongens en meisjes van 6 tot en met 9 jaar die van start mochten op de 1 kilometer. Jort de Weerd uit Ommen was het snelste op deze 1000 meter met een prachtige tijd van 4:05 min. Bij de meisjes was het Fem Hup uit Pesse die de rest van de dames voorbleef en zegevierde in 4:46 min.

Om18:15 was het de beurt aan de jongens en meisjes van 10 tot en met 13 jaar en met 2 kilometer was hun parcours lang. Nick Steenbergen (Pesse) was het rapste bij de heren maar moest zijn meerdere erkennen in de supersnelle dame Mette Rensing uit Wijster die alles en iedereen voorbij rende.


Daarna ging het los op de 5 kilometer. Bij de jongeren tot en met 17 waren het Jelmer Rensing (Wijster) in een tijd van 18:02 en Suze van Driel uit Beilen in 19:52 die er in deze categorie met de eerste prijs vandoor gingen. Bij de categorie 40+ waren het Harm-Jan Martens en Linda Brouwer, beide uit Hoogeveen, die op de hoogste trede mochten staan. Bij de bedrijvenloop was het team 1 van Green Waste die het snelst waren en de wisselbeker in ontvangst mochten nemen.

De overall winnaar vrouwen was op de deze afstand Laura Prins uit Hoogeveen die in een toptijd van 18:16 over de finish kwam. Bij de heren was het Dave Mulderij die bij alle lopers uit het zicht gelopen was en met een toptijd en parcoursrecord over de meet kwam in 15:42 min.

Nieuws

menu