Dorpsbewoners Echten starten petitie voor Bert Boer en zijn partner Zaza, die dreigt te worden uitgezet. Binnen 24 uur zijn al 2000 handtekeningen binnen

Zaza en Bert Boer. Foto: Eigen foto

Dorpsbewoners van Echten zijn een petitie gestart voor Bert Boer, eigenaar van Tea Time in Echten, en zijn partner Zaza. Zaza dreigt te worden uitgezet. Dit tot groot verdriet van velen. De petitie is binnen 24 uur al 2000 keer ondertekend. De hoop is dat nog veel meer handtekeningen volgen.

Zaza wil dolgraag in Echten blijven, om samen met Bert, met wie hij sinds twee jaar samenwoont, een toekomst op te bouwen. Deze toekomst staat nu op losse schroeven omdat Zaza, die om zijn geaardheid zijn thuisland is ontvlucht, Nederland moet verlaten.

Zon ging eindelijk weer schijnen

Het noodlot lijkt Bert daarmee te achtervolgen. Al twee keer heeft hij een partner verloren. Dankzij Zaza lachte het geluk hem weer toe en ging de zon weer voor hem schijnen. Na vervolgens een pittige tijd door de lockdown, waarin Bert de deuren van zijn zaak gesloten moest houden, ziet het er nu opnieuw somber voor hem uit. De afgelopen twee jaren zijn Zaza en Bert verwikkeld geraakt in een stroef proces met het Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). De laatste uitspraak hierin is dat Zaza Nederland moet verlaten én een inreisverbod van twee jaar krijgt.

‘Mantelzorger voor oma’

Ook Irene Boer, het nichtje van Bert, is enorm geraakt door wat er nu allemaal staat te gebeuren. Zij vertelt aangeslagen: ,,Zaza doet enorm zijn best om in te burgeren. Zo heeft hij onder meer alle provinciën van ons land bezocht en weet van onze cultuur. Hij beheerst de Nederlandse taal al enigszins en is zeer sociaal ingesteld. Hij toont interesse in ons dorpsleven in Echten, werkt bij mijn oom in de zaak en is mantelzorger voor mijn oma van bijna 90 jaar, die mede door Zaza nog steeds zelfstandig woont. Verder wordt hij goed opgenomen binnen onze gemeenschap.”

Petitie tekenen

Ter ondersteuning van de petitie is een filmpje gemaakt, die onder meer via de Facebookpagina van Tea Time te bekijken is. Irene: ,,Bert en Zaza zijn de wanhoop nabij... U kunt wellicht iéts voor hen doen: door de petitie te tekenen. Dat kan hier.

De petitie zal door Zaza’s jurist worden meegenomen in het proces met de IND.

Nieuws

menu