Door ‘Kletscontact’ vrienden voor het leven: Hoogevener Klaas Kroezen en Syriër Jamal Alomar zijn succesvol voorbeeld van project

Klaas Kroezen uit Hoogeveen heeft sinds begin dit jaar elke week contact met de 51-jarige Jamal Alomar, die uit Syrië naar Nederland vluchtte. Zij nemen deel aan het project Kletscontact van VrijwilligersHoogeveen van de Stichting Welzijnswerk Hoogeveen, dat tot doel heeft bewoners van het AZC in contact te brengen met Hoogeveners. Het duo is een succesvol voorbeeld van het project en het SWW hoopt meer mensen enthousiast te kunnen maken voor Kletscontact.

Door het project Kletscontact is er een vriendschap ontstaan tussen Jamal uit Syrië (links) en Klaas Kroezen uit Hoogeveen.

Door het project Kletscontact is er een vriendschap ontstaan tussen Jamal uit Syrië (links) en Klaas Kroezen uit Hoogeveen. Foto André Weima

Er zijn veel mensen in het AZC die graag met Hoogeveners willen kletsen. Voor de sociale contacten en voor het leren van de Nederlandse taal. Het blijkt echter lastig te zijn om koppelingen te maken met Hoogeveners die dit ook wel willen. Het is een project waar men niet lang ‘aan vast zit’ en zelf de tijd kan bepalen die men erin wil steken. Docent Frans, Geschiedenis en Maatschappijleer van het Roelof van Echten College, Klaas Kroezen meldde zich enthousiast aan en kwam een week later al in contact met Syriër Jamal, die wegens de oorlog zijn vaderland ontvluchtte.

Nieuws

menu