Donderdag start de eerste Pulledag, laatste drie hebben ook avondprogramma

Een eerdere editie van een Pulledag. Foto: Andre Weima Fotografie

De Pulledag is van oudsher de dag dat de boeren ’s morgens de weekopbrengst voor de aangeleverde melkbussen (de Pulle) ontvingen. Op deze dag werd, net als nu, de weekmarkt gehouden. De boerinnen kwamen naar Hoogeveen om met het verdiende geld de voorraden aan te vullen en boodschappen te doen. De komende vijf donderdagen zullen met een uitgebreid programma in het teken staan van deze Pulledag om aan dit historische feit te herinneren.

In de afgelopen jaren hebben de Hoogeveense Pulledagen zich ontwikkeld tot een heus regiofestijn met braderie, een kinderrommelmarkt/vlooienmarkt, een biologische/hobby en creatief markt. Dit jaar is naast de markten vooral aandacht voor entertainment in de vorm van straattheater op wisselende en vaste plekken en natuurlijk live muziek. Rond de spiegelvijver aan de Hoofdstraat zullen vooral creatieve zaken een plekje hebben.

Centrummanager John van Regteren is blij met het programma. „We hebben afgelopen week het draaiboek met de gemeente doorgenomen en de huidige ontwikkelingen wat betreft corona geven geen aanleiding tot een andere aanpak. We kunnen doorgaan zoals gepland. Donderdag 28 juli is de eerste van de vijf Pulledagen die gehouden zullen worden op de Hoofdstraat, de Van Echtenstraat en de Schutstraat, waar het programma loopt van 09.30 tot 18.00 uur.” Ook wat betreft het weer zit het, als je de verwachting mag geloven, mee op de eerste Pulledag: droog en licht bewolkt met een maximumtemperatuur van 21 graden.

Avondprogramma

Op de drie laatste donderdagen is er ook nog een avondprogramma in de Grote Kerkstraat. Hier zullen bands spelen van 17.00 uur tot 23.00 uur. Op 11 augustus zal de muziek in het teken staan van ‘Crazy Piano’s’, op 18 augustus wordt de avond gevuld met bekende nummers gebracht door cover-bands met het thema ‘Tribute’. Op de laatste donderdag 25 augustus worden de zomeractiviteiten passend afgesloten met een ‘Caribbean Night’.

Nieuws

menu