Domper voor Eef uit Hoogeveen en zijn team. De alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk gaat dinsdag niet door

Eef Russchen schaatst samen met Tjerru Oenema, Walraad van Dalen, René Boon en Marion Oenema dinsdag de alternatieve Elfstedentocht.

Maanden van training hebben ze achter de rug. Eef Russchen uit Hoogeveen en zijn teamgenoten van Schaatsteam Hoogeveen zouden dinsdag de schaatsen onder binden voor de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk, maar de tocht gaat niet door wegens hevige sneeuwval.

Samen met Tjerru Oenema, Walraad van Dalen en René Boon hoopt de Hoogevener nu vrijdag de eindstreep te halen. De echtgenote van Oenema, Marion, schaatst dan de 100 kilometer.

Tweede keer Weissensee

,,Zes jaar geleden gingen wij elke week naar de schaatsbaan. Eerst naar Assen, later naar Kardinge en Thialf. Toen kwam het plan om naar de Weissensee te gaan om daar mee te doen aan de Alternatieve Elfstedentocht. Toen is ook Schaatsteam Hoogeveen ontstaan. Dat jaar was het een groot succes, we haalden allen de eindstreep en dit moest een keer een vervolg krijgen.”

„Uren stonden we op de schaatsen of zaten we op de racefiets of mountainbike. Alles met maar een doel. We hopen dat dat vrijdag gaat lukken.”

Nieuws

menu