Doe ertoe tijdens grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet zorgt voor verbinding in de wijk

Elk jaar zorgt NLDoet voor verbinding in de wijken. Foto: Marco De Swart

Het Oranje Fonds zoekt weer initiatieven tijdens NLdoet. Op 10 en 11 maart houdt het fonds voor de negentiende keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op deze dagen zijn er in het hele land activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) wat kan doen voor anderen.

Veertig procent van de mensen in het land zet zich al jaarlijks vrijwillig in. Dit aantal daalt gestaag. Tijdens de vrijwilligersdagen van NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen fijn is voor degene die geholpen wordt, maar ook dat de vrijwilliger zelf een leuke dag heeft.

Op 10 en 11 maart kan er op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met vrijwilligerswerk. „Vrijwilligers hebben een cruciale rol in onze samenleving. Vrijwillige inzet is belangrijk voor betrokkenheid bij elkaar, voor degene die geholpen wordt en voor de vrijwilliger zelf. Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Tijdens NLdoet geven we samen met alle sociale initiatieven door heel het land de mensen een mooie gelegenheid om kennis te maken met wat vrijwilligerswerk met jou en je omgeving kan doen,” vertelt Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds.

Nieuws

menu