Les op school in Hoogeveen stilgelegd. Docent legt link tussen bijbeltekst en corona. 'Ik krijg tientallen steunbetuigingen van leerlingen'

Een docent van het Roelof van Echten College in Hoogeveen heeft een officiële waarschuwing gekregen nadat hij tijdens zijn lessen filosofie, godsdienst en maatschappijleer het coronadebat besprak. Maandag moet hij op het matje komen bij de directie.

Het Roelof van Echten College blijft groeien, tegen de verwachte krimp in. De school moet uitbreiden met zes lokalen die naast het gebouw komen.

Het Roelof van Echten College blijft groeien, tegen de verwachte krimp in. De school moet uitbreiden met zes lokalen die naast het gebouw komen. Foto: Marcel Jurian de Jong

De leraar legde tijdens de dagopening in de les een link tussen corona en een Bijbeltekst uit Openbaringen 13. Deze tekst verhaalt van het Teken van het Beest (een duivels symbool). Alleen mensen met dit teken op hun voorhoofd of de rechterarm mogen dingen kopen en verkopen, zegt Openbaringen 13. Sommige strenggelovige christenen zien in het coronavaccin een eigentijds Teken van het Beest.

Nieuws

menu