Dit jaar de laatste editie van de Erflandenrun? Organisatie ziet toekomst rooskleurig in

Archieffoto van de Erflandenrun 2019. Foto: André Weima

De vijfkoppige organisatie van de Erflandenrun heeft afgelopen week gesproken over de toekomst van de organisatie en het evenement. Want waar zijn alle deelnemers gebleven die tot 2018 veelal meededen. De organisatie wil graag verder maar als er niet genoeg sponsoren of deelnemers zijn kan er geen evenement worden gehouden.

De vorige twee edities konden niet doorgaan door de coronapandemie. Iedereen die zich had ingeschreven voor de editie van 2020 staat automatisch ingeschreven voor de editie van dit jaar. Alsnog zijn dit niet veel inschrijvingen, de teller stond in 2020 nog maar op 33 deelnemers, maar het laatst bekende aantal is rond de 100. In 2019 verschenen er nog 367 deelnemers aan de start. „ Afgelopen weken hebben we 10 tot 15 inschrijvingen erbij gekregen. Dit is natuurlijk niet het aantal dat wij in 2019 hadden maar we moeten iets”, vertelt Harm-Jan Martens, organisator Erflandenrun.

Ondanks de op dit moment lage aanmeldingscijfers ziet de organisatie alsnog de toekomst rooskleurig in. Het bestuur staat stevig en is financieel sterk door de trouwe sponsoren. Voorgaande edities stegen de aanmeldingen in de laatste week van de voorinschrijvingen nog fors en daarom houdt de organisatie nog hoop dat het ook voor deze editie goed komt. „Op de dag zelf kan er zelfs nog worden ingeschreven en we hopen dat dit ook zeker gaat gebeuren.”

De organisatie van de Erflandenrun ziet geen ‘bedreiging’ van de verplaatste Casacaderun. „De Erflandenrun zou juist een soort van testloop kunnen zijn voor de Cascaderun. Ook vallen steeds meer regionale lopen weg zoals de Bikkelloop.”


Stoppen of doorgaan?

Toch ligt de belangrijke vraag op tafel: stoppen of doorgaan? Als er uiteindelijk toch ruim 300 deelnemers aan de start verschijnen dan ziet de organisatie dat er wel behoefte is aan het evenement. Maar een andere factor kan roet in het eten gaan gooien, vrijwilligers. Al een aantal jaar dalen het aantal vrijwilligers voor de Erflandenrun en dat is ten nadele voor de run. „We leven op vrijwilligers. Er is een vaste lijst met vrijwilligers en die vragen we elk jaar weer opnieuw of te mee willen helpen maar door corona merken we dat de prioriteiten ergens anders zijn gaan liggen en dat is ten nadele van vrijwilligers.”

Vooralsnog start de Erflandenrun op 11 mei vanaf 18.00 uur met verschillende afstanden. Voor de kinderen zijn er ook twee afstanden. Voorinschrijven kan tot 27 april 12.00 uur via www.inschrijven.nl Op zaterdag 7 mei tussen 16.00 en 18.00 uur kunnen de voorinschrijvers hun startnummer ophalen bij de school in de Erflanden aan de Citroenvlinder 3. Op dat moment is het ook mogelijk om nog in te schrijven voor de run.

Nieuws

menu