Dini en Wim Kramer vertrekken over 2 maanden weer naar Sri Lanka

Dini Kramer tijdens een eerder bezoek aan Sri Lanka. Familie Kramer

Wim en Dini Kramer uit Hoogeveen zetten zich al jaren in voor Sri Lanka. „Een land dat al jaren en jaren te kampen heeft met ellende en armoede”, weet het echtpaar.

Dat ook steeds meer Nederlanders in de problemen komen, raakt hen. „Het zijn hele moeilijke tijden, problemen over de hele wereld. Ook in Nederland. Armoe, geen geld door al die hoge prijzen voor energie en boodschappen. Daardoor komen ook veel mensen in Nederland niet rond en hebben niet genoeg geld hebben om eten te kopen. Kinderen zonder ontbijt naar school. Het is allemaal heel triest. Wij hopen zo dat er voor deze mensen een vangnet is of komt en heel veel mensen die zich voor al deze mensen hun best zullen doen om hen te helpen.”

Toch houdt het echtpaar hun focus op Sri Lanka. „Achttien jaar geleden, in 2004 na de tsunami, zijn Wim en ik begonnen met sociaal werk in Sri Lanka voor de allerarmsten die wonen in Sri Lanka”, vertelt Dini. „In dat land is al jaren constant ellende en armoe. Vooral veroorzaakt door oorlog, overstromingen een tsunami en een corrupte regering. Geen enkel vangnet. Nu anno 2022 kunnen we, ondanks alle armoe in Nederland, de mensen in Sri Lanka niet in de steek laten. Dus we hopen van harte dat Hoogeveners ons werk daar willen blijven steunen. In januari hopen wij te vertrekken naar Sri Lanka om daar ook iets te kunnen betekenen voor de allerarmsten daar. De reis- en verblijfkosten in en naar Sri Lanka zijn voor eigen rekening”, benadrukt het stel. „Er blijft niets, maar dan ook niets aan de strijkstok hangen.”

Donaties zijn welkom op rek. nummer NL95 RABO 0399 0025 10 t.n.v. Wim en Diny Kramer, met vermelding van: ‘Hulp Sri Lanka’.

Nieuws

menu