Dikke auto’s kiek’n: 65 Porsches bijeen in Hoogeveen

Porsches bij Paviljoen Nijstad door Stiching 911 Events. Foto: André Weima

Dat gebeurt niet vaak: 65 Porsches bij elkaar. De Stichting 911 Events had zondag zijn laatste rit van het jaar. De traditionele Snertrit deed zondagmiddag Paviljoen Nijstad aan.

Onder grote belangstelling reden de bolides het parkeerterrein op, waarna de rijders en hun passagiers hun lunch genoten in het Paviljoen. De stoet auto’s kwam uit Groningen en had als eindbestemming Oranjewoud.

De Stichting 911 Events is een vriendenclub van Porscheliefhebbers die jaarlijks verschillende evenementen organiseert voor hun leden, zoals een jaarlijkse Elfstedentocht of een lange rit door moederland Duitsland. Over belangstelling voor deze tochten heeft de club nooit te klagen. Wegens te grote belangstelling moet de organisatie regelmatig een deelnamestop hanteren.

Onder de deelnemende auto’s bevonden zich, voor de kenner, ook enkele historische wagens zoals 911’s en 928’s uit de vroege zeventiger jaren. Deze voertuigen worden door hun trotse eigenaren gekoesterd en zien er dan ook, nu nog, schitterend uit.

De Stichting 911 gaf aan dat de zondag bezochte locatie hun prima bevallen is, en dat ze hier in de toekomst zeker terug zullen komen

.

Nieuws

menu