Dierenliefhebber Susan Luppes uit Hoogeveen zamelt vele kilo's honden- en kattenvoer in voor stichting Help Ukrainian Pets

Susan Luppes bij het ingezamelde voer. Foto: Eigen foto

Ze heeft al vele kilo’s honden- en kattenvoer ingezameld, maar hoopt dat er nog veel meer binnenkomt voor de dieren in Oekraïne. De Hoogeveense Susan Luppes is een groot dierenliefhebber en besloot zich dan ook in te zetten voor de stichting HUP (Help Ukrainian Pets).

HUP is een landelijke organisatie die zich bezighoudt met het verzamelen en transporteren van voer voor huisdieren in Oekraïne tijdens de oorlog. Susan, die niet alleen zelf ook een hond heeft maar tevens donateur is van diverse dierenhulporganisaties, vertelt: ,,Er zijn heel veel organisaties die zich voor mensen inzetten, wat natuurlijk geweldig is. Juist daarom zetten wij ons in voor dieren. Want ook elk huisdier heeft recht op een veilige en gezonde plek met genoeg eten en medicijnen.” Susan is niet de enige in de familie die actief is voor HUP. Haar tante Simone Luppes is de coördinator van HUP Drenthe en is tevens het inzamelpunt in Elim.

Onaangebroken

Op dit moment is er een tekort aan dierenvoeding voor met name honden en katten. Wie zakken honden- en kattenvoer, mits onaangebroken, heeft, kan deze afleveren bij Susan, die het inzamelpunt voor Hoogeveen is, aan de Marconistraat 22. Ze heeft daarvoor een grote kist voor haar huis geplaatst, waar het voer in gedeponeerd kan worden. ,,Het gaat echt supergoed. Het leeft enorm. Ik krijg ook heel veel positieve reacties. Veel mensen vragen mij hoe ze kunnen helpen.”

Ook bedrijven blijken behulpzaam. Susan benadert er vele, vooral via de mail. Blij zegt ze: ,,Ik heb net een mooie toezegging gekregen van twee dierenspeciaalzaken. Ook de dierenartsenpraktijk in Balkbrug heeft een lading voer beschikbaar gesteld en eerder heb ik via Chamel een pallet vol hondenkoekjes ontvangen.”

Vrachtwagen vol

Dit alles met als resultaat dat donderdagmorgen een vrachtwagen vol dierenvoer, ingezameld in heel Nederland, naar Oekraïne kon vertrekken. De inzameling blijft echter gewoon doorgaan. Susan: ,,Wij gaan door zolang dat nodig is.”

Nieuws

menu