Diefstal ligfiets Laura Klok uit Hoogeveen krijgt toch een positief vervolg. 'Enorm blij met nieuwe driewieler'

Een nieuwe aangepaste fiets voor Laura Klok uit Hoogeveen, nadat de oude was gestolen

,,Nou Klokkie, ben je tevreden of niet?” Michel van Essen kijkt Laura Klok vragend aan. Haar stralende blik is veelzeggend. Ze is dolblij. De 46-jarige Hoogeveense heeft zojuist een knalgroene, vrijwel nieuwe en speciaal op haar aangepaste ligfiets in ontvangst genomen, die dankzij een crowdfundingsactie, opgezet door haar kameraad en ondernemer Van Essen uit Noordscheschut, kon worden aangeschaft.

Begin oktober bleek de zestien jaar oude ligfiets van Laura, die aan de rechterzijde deels verlamd is, uit de tuin achter haar woning te zijn gestolen. De 49-jarige Van Essen, die Laura al dertig jaar kent en toevallig bezig was met schilderwerk in de omgeving, hoorde hiervan en besloot in actie te komen. „Wat bezielt iemand om zo’n fiets te stelen”, zegt hij nog steeds boos. Zijn inzet had succes. Binnen een dag was het benodigde bedrag, ruim 2800 euro, bijeen.

Afsluitbaar schuurtje

Laura reed de afgelopen tijd op een leenfiets van Meyra. Menigeen vroeg zich al af of dat haar nieuwe fiets was. „Iedereen die mij vanaf nu ziet fietsen, mag weten: dit is ‘m echt.” Ze is apetrots op haar nieuwe USVA-driewieler. Geen elektrische, want dat wilde ze pertinent niet omdat het voor haar juist belangrijk is om in beweging te blijven. En ook mooi: er is direct een afsluitbaar schuurtje bij geleverd, qua kleur prachtig matchend met haar fiets, zodat diefstal nu een stuk lastiger is.

‘Ik wil iedereen bedanken’

Van Essen daagt haar bij de overdacht dinsdagmiddag uit om de driewieler gelijk even te testen. Laura doet het graag en de lach op haar gezicht wordt alleen maar groter. „Ik ben hier heel blij mee. Ik wil iedereen dan ook bedanken die hieraan bijgedragen heeft”, laat ze dankbaar weten. De ligfiets is voor Laura geen overbodige luxe. Ze doet veel op de fiets en het is voor haar tegelijkertijd een training van haar spieren.

Van Essen had zijn goede vriendin daarnaast nog een extraatje beloofd en houdt zich aan zijn woord. Laura krijgt samen met haar vriend een overnachting in een hotel aangeboden. Hij grapt: „Maar je kiest toch niet een te duur hotel hè?!” Het bevestigt hun bijzondere band.

Nieuws

menu