Diamanten bruidspaar Klaas en Hilly Kroezen: 'Dankbaar dat die 60 jaar goed verlopen zijn'

Echtpaar Kroezen is 60 jaar getrouwd.

Echtpaar Kroezen is 60 jaar getrouwd. Foto: Andre Weima Fotografie

Klaas (84) en Hilly (82) Kroezen waren maandag 60 jaar getrouwd. „Wij zijn dankbaar dat die 60 jaar goed zijn verlopen”, blikt het diamanten echtpaar terug.

Het oude gezegde van een bruiloft komt een bruiloft, dat klopt voor het bruidspaar uit Hoogeveen helemaal. „Dat is ons ook overkomen.” Klaas Kroezen woonde in Hoogeveen, Hilly Westera woonde in Elim. Het bruiloftsfeest waar zij elkaar voor het eerst troffen was ook in Elim. „Het was gezellig en het klikte gewoon.”

Toen Klaas en Hilly trouwden op 11 juli 1962 was Klaas 24 jaar en Hilly 22 jaar. „We gingen wonen aan de Sloodstraat. „Daar hadden we een huis gekocht. 15 jaar later hebben we een casco huis laten bouwen aan Het Haagje. Nu wonen we nog aan Het Haagje maar in een appartement ( De Mulderheem) daar wonen we nu 6 jaar.”

Er moest ook wat verdiend worden. Klaas heeft 22 jaar als steenhouwer gewerkt bij de Willigen en bij Broens. „Dat was zwaar werk.” Hij solliciteerde hij bij de nieuwe school de Iemenhof en daar heeft hij 10 jaar gewerkt. Hilly werkte aanvankelijk in een winkel: Het Geschenkenhuis aan de Hoofdstraat. Later is Hilly aan de slag gegaan op een school: de mbov voor verpleegkundige aan de Pesserweg. Hilly heeft daar 20 jaar gewerkt en de laatste 10 jaar samen met Klaas, hij als conciërge en Hilly in de kantine.

Het diamanten bruidspaar heeft samen drie kinderen. „Allemaal jongens, maar de meisjes kwamen er van zelf bij. Onze schoondochters”, grapt het echtpaar. „Wij hebben verder vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.”

Vakantie hadden Klaas en Hilly uiteraard ook. „Eerst gingen we kamperen met een tent, daarna met de vouwwagen en toen de jongens groter waren maakten we reisjes met het vliegtuig en met de bus. De laatste 10 jaar gaan we naar camping Schaarkamp in Vollenhove. Daar helpen we wat mee met grasmaaien en snoeien en verder de boel een beetje schoonhouden.”