Deuren dicht en zonnecollectoren, Hoogeveense centrumondernemers gaan samen de energiecrisis te lijf

De ondernemersavond werd goed bezocht. Foto: Kim Stellingwerf

Binnenstad Hoogeveen gaat samen met ondernemers kijken wat er gedaan kan worden aan energiebesparingen. Dat is besloten tijdens een van de twee bijeenkomsten die de stichting vorige week heeft gehouden in De Tamboer.

Ondernemers uit het centrum van Hoogeveen zijn vorige week door Gert Bolkesteijn van de gemeente Hoogeveen bijgepraat over de stand van zaken in Hoogeveen. Ook blikte hij vooruit op plannen die de gemeente Hoogeveen de komende jaren voor de binnenstad in petto heeft.

Dezelfde middag heeft het dagelijks bestuur van centrummanagementstichting Binnenstad Hoogeveen een ontmoeting gehad met vastgoedeigenaren en een afvaardiging van de gemeente Hoogeveen. Doel van beide bijeenkomsten: elkaar beter leren kennen, informatie delen en samenwerking bevorderen. Peter Brouwer, centrummanager van de Binnenstad Deventer was op beide bijeenkomsten spreker. Hij benadrukte dat Hoogeveen een unieke propositie heeft. „Goed en snel bereikbaar, veel parkeergelegenheden in de directe nabijheid van de winkels en een overzichtelijke winkelstraat met gevarieerd aanbod.” Hij gaf de vastgoedeigenaren, gemeente en ondernemers mee dat samenwerking vanuit een goede visie en meerjarenplan zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het centrum.

De ondernemers werden door de onafhankelijk voorzitter Jan R. Stam van Binnenstad Hoogeveen uitgenodigd om ook deel te nemen aan de het avondprogramma.

De coronapandemie heeft behoorlijk roet in het eten gegooid, maar ondertussen heeft het bestuur van Binnenstad Hoogeveen niet stilgezeten. „Zo is een stevige organisatie neergezet om de marketing van de binnenstad een ‘boost’ te geven. Door de financiële problemen van de gemeente Hoogeveen was de pot marketing volledig weggesaneerd. Dus moest de Binnenstad zelf aan de slag”, aldus het stichtingsbestuur.

Albert-Jan Vos nam ‘s avonds het gezelschap mee naar toekomstige activiteiten die zullen plaatsvinden in de Binnenstad. Tijdens het vragengedeelte kwam de energiecrisis ter sprake en de enorme uitdagingen die daarbij voor ondernemers ontstaan. Daarbij is geopperd om gezamenlijk een coöperatie op te richten en massaal zonnecollectoren op de daken van de bebouwing te leggen.

Deurbordje

Besproken werd dat de ondernemers in de binnenstad in ieder geval kunnen beginnen met energie te besparen door de winkeldeuren dicht te doen tijdens openingsuren. Dat zorgt voor een comfortabele werkomgeving voor de werknemers en bezoekers en levert een behoorlijk besparing op. Alle ondernemers krijgen een deurbordje met een korte uitleg.

Voorzitter Stam was tevreden over de resultaten van de avond. „Dit moeten we vaker doen. Er is zeker behoefte aan.”

Nieuws

menu