Dertig kinderen van voetbalvereniging De Weide uit Hoogeveen kunnen na negen minuten weer huiswaarts bij FC Groningen-Ajax: 'Teleurgesteld maar toch een mooie dag'

Daar zit je dan samen met je voetbalvriendjes in het stadion van FC Groningen. Zeven minuten van de wedstrijd, die voor Ajax best wel belangrijk is, gespeeld. Maar dan vanuit je ooghoek zie je dat er iets richting het veld wordt gegooid. Het is vuurwerk dat het hele stadion met rook vult. Nadat ook nog een supporter van het veld is gehaald wordt de wedstrijd toch hervat, maar niet voor lang. Twee minuten later wordt de wedstrijd definitief gestaakt omdat er weer vuurwerk op het veld belandt.

Groepsfoto met de jeugdtrainers van FC Groningen.

Groepsfoto met de jeugdtrainers van FC Groningen. Foto: VV De Weide

Dertig kinderen van JO9-2 en JO12-1 van voetbalvereniging De Weide uit Hoogeveen stonden zondagochtend al vroeg naast hun bed. De dag stond in het teken van FC Groningen. Om 10.00 uur stonden ze op het hoofdveld van de eigen club om van drie jeugdtrainer van FC Groningen een clinic te krijgen. De clinic was een gewonnen clubprijs met de verkoop van loten voor de Grote Clubactie.

VV De Weide stimuleert de verkoop van loten door zowel individuele als teamprijzen beschikbaar te stellen. „De spelers waren niet speciaal uitgekozen maar hebben het zelf verdiend”, lacht Maurice Lunenborg, bestuurslid jeugd vv De Weide. De clinic bestond uit verschillende trainingsvormen waarin zowel individueel, als in groepen, voetbal skills worden geoefend. De demonstratie werd in stijl afgesloten met een groepsfoto en een bakje friet.

Groningen-Ajax