Derde plaats Paviljoen Nijstad Cup. Hoogeveen zaterdag in tweede helft langs Dalen

Nadat het tijdens de laatste editie in 2019 nog verliezend finalist was tijdens de Paviljoen Nijstad Cup, trad Hoogeveen zaterdag deze keer aan in de strijd om de derde en vierde plaats. Tegenstander was Dalen, dat een klasse hoger speelt. De wedstrijd ging gelijk op, maar in de tweede helft besliste Hoogeveen met twee treffers de wedstrijd toch in haar voordeel.

Ismail Ucan in duel met een tegenstander.

Ismail Ucan in duel met een tegenstander. Foto: Albert Stegeman

Bij Hoogeveen zaterdag maakte Mesud Yildirim na lange tijd weer zijn rentree. Drie seizoenen geleden stopte hij bij Hoogeveen zondag om zich vervolgens vorig jaar aan te sluiten bij Hoogeveen zaterdag. Blessures en de coronacrisis voorkwamen echter een rentree. Tegen Dalen startte de verdediger verrassend genoeg in de aanval.

Speldenprikken


In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Veel viel er echter niet te genieten. Het bleef bij wat speldenprikken, waarbij Dalen via Jarno Mulder en Wouter Eiting nog het meest dreigend was. Vlak voor rust was het dan toch Hoogeveen dat uiteindelijk de beste mogelijkheden kreeg. Twee keer was Twan Reinders de hoofdrolspeler, waarbij de eerste mogelijkheid vrij voor doelman Kevin Borgman bijna niet te missen was.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd verder voort, maar werd na een uur de wedstrijd wel opengebroken. Een uitstekend uitgevoerde aanval werd deze keer wel succesvol afgerond door Twan Reinders. Een mooie opsteker voor die middenvelder die na een zware blessure anderhalf jaar uit de running was.

Wedstrijd op slot


Hoogeveen hield vervolgens de controle en het machteloze Dalen kwam geen moment dichtbij de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd gooide de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog de wedstrijd definitief in het slot. Marco Santing kreeg alle vrijheid, behield het overzicht en bracht Ismail Uçan in de gelegenheid om de bal in het lege doel te schieten. Vlak daarna werd een kopbal van Dylan Bezuyen nog van de lijn gehaald, waardoor het bij twee treffers bleef. Bekijk de samenvatting van deze wedstrijd via YouTube .

Zaterdag 4 september speelt Hoogeveen thuis tegen Nieuw Balinge de eerste bekerwedstrijd. 25 september is CSVC in Coevorden de eerste tegenstander in de competitie.

Hoogeveen zaterdag – Dalen: 2-0 (0-0).

Scoreverloop: 58 e Twan Reinders 1-0, 73 e Ismail Uçan 2-0. Scheidsrechter: Michiel Tramper. Opstelling Hoogeveen: Santing (Slot), Bezuyen, Tuinstra (Kreeft), Kobes (Vreeling), Ruben de Haas (Pastoor), Ten Cate, Linthorst, Reinders (Jesse de Haas), Marco Santing, Mesud Yildirim (Uçan), Van Veen (Esad Yildirim).