Decoupeerzaag, strijkijzer of stofzuiger stuk? Vrijwilligers van Repair Café Hoogeveen kunnen het maken!

Producten worden gerepareerd door vrijwilligers.

Producten worden gerepareerd door vrijwilligers. Foto Repair Café Hoogeveen

Het Repair Café in Hoogeveen is komende zaterdag tussen 11.00 en 15.00 weer te bezoeken. In kringloopwarenhuis Het Goed worden er broeken vermaakt, oude magnetrons opgeknapt en kan de strijkijzer straks weer strijken. De vrijwilligers van het Repair Café staan klaar voor vragen en reperatie.

Het is de vijfde editie van dit jaar en dat betekent dat in totaal 3800 klussen zijn uitgevoerd. Elke maand worden er zo’n veertig producten gerepareerd of vermaakt. De vrijwilligers slagen erin om zestig procent van de producten te repareren.

Door spullen te repareren wordt er ook gedacht aan het milieu. „De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, net als de uitstoot van CO2.” Bij het fabriceren van nieuwe producten komen dit wel vrij.

Aanmelden en wachttijden

Ter voorkoming van lange wachttijden kan er per bezoek één (schoon) apparaat worden gebracht. Aanmelden kan bij de gastvrouwen. Meerdere apparaten? Per apparaat moet er opnieuw worden aangemeld. Het Repair Café is te vinden aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen.