De wedstrijd Nederland-Argentinië wordt in Pesse nog iets spannender wanneer de beamer het begeeft (foto's)

Oranjefans in extase na de gelijkmaker in de allerlaatste minuut.

Oranjefans in extase na de gelijkmaker in de allerlaatste minuut. Foto Andre Weima

Vele voetbal- en oranjefans verzamelden zich vrijdagavond in De Wenning in Pesse om naar de wedstrijd van het Nederlands elftal te kijken. Maar na het eerste doelpunt wordt het toch even iets spannender voor de bezoeker dan voorafgaand gedacht. De beamer begeeft het.

Voor wie vrijdagavond, net zoals bijna elke Nederlander, aan de buis zat gekluisterd, weet hoe het elftal voor een spannende slotfase van de wedstrijd Nederland tegen Argentinië heeft gezorgd. In de laatste minuten scoort het team nog twee doelpunten nadat alle hoop eigenlijk al gevlogen was. Argentinië laat de verdediging zakken waardoor er verschillende kansen ontstaan. Het lijkt even alsof het Nederlands elftal vleugels krijgt en na het eerste doelpunt volgt in de allerlaatste minuut van de extra tijd het tweede doelpunt.

Maar voor de kijkers in De Wenning in Pesse wordt de wedstrijd even extra spannend. De beamer waarop de wedstrijd wordt afgespeeld begeeft het, net op het moment dat zo spannend werd. De telefoons worden uit de broekzakken gehaald en iedereen snel zich naar een livestream. Net op tijd, voor het beslissende doelpunt in de reguliere speeltijd.