De plannen waren groots, maar nieuwe Stadslicht Festival in Hoogeveen is afgeblazen

De plannen waren groots. Met miljoenen lichtjes, een grote kerstmarkt, een unieke licht- en geluidshow en zelfs een 50 meter hoog reuzenrad. Maar het nieuwe Stadslicht Festival in Hoogeveen, dat de vervanger moest worden van de Noorderlichtjesparade, gaat niet door.

Het aantal deelnemers aan de Noorderlichtjesparade werd elk jaar minder. Daarom zou het dit jaar worden vervangen door het Stadslicht Festival.

Het aantal deelnemers aan de Noorderlichtjesparade werd elk jaar minder. Daarom zou het dit jaar worden vervangen door het Stadslicht Festival. Foto: André Weima

De organisatie durft het, met alle nu geldende coronamaatregelen en de onzekerheid over de periode erna, niet aan. Omdat zij bovendien het winterfestival direct goed in de markt wil zetten met een knallende eerste editie, is ervoor gekozen de plannen volledig af te blazen. Volgend jaar volgt een nieuwe poging. ,,We hebben nu ruim een jaar de tijd om alles uit te bouwen, waardoor het alleen maar nog mooier, beter en spectaculairder kan worden”, stelt Albert Jan Vos, die samen met Rick Greving de aanjager van het nieuwe festival is. De teleurstelling is groot, maar hij ziet geen andere mogelijkheid.

Geheel nieuwe opzet