De lucht in vanaf Vliegveld Hoogeveen met Stichting Hoogvlieger

Pret achter de stuurknuppel van het vliegtuig. Patricia Pietersen

Achttien kinderen zijn zaterdag Hoogvlieger geworden. Samen met piloten van stichting Hoogvliegers gingen ze vanaf vliegveld Hoogeveen de lucht in. De stichting laat zieke of gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Ze zijn voor een dag piloot.

‘s Ochtends was het nog spannend of het festijn door kon gaan. Het weer, en vooral de mist in het Noorden, werkte niet mee. Daardoor werd het programma vertraagd. Vol spanning wachtten de kinderen tot het zicht beter werd. Er werden veel vragen afgevuurd op de aanwezige piloten en werden de wachtende vliegtuigen van buiten en binnen uitgebreid bekeken. Rond een uur of elf konden de eerste twee kinderen de lucht in.

Een aantal vliegtuigen liet nog even op zich wachten. Zij moesten van andere vliegvelden komen en daar hadden ze nog last van de mist. Zodra deze waren opgetrokken, kwamen ook zij richting Hoogeveen. Ook de tweede groep kinderen waren inmiddels binnen en wachten gespannen en verwachtingsvol af wat er ging komen.

Het werd uiteindelijk prachtig weer. De kinderen hebben stuk voor stuk genoten en kwamen met een grote grijns uit het vliegtuig. Trots dat ze zelf het vliegtuig hebben mogen en kunnen besturen en dat ze zoveel hebben kunnen zien.

Nieuws

menu