De eerste hobbel is genomen: Nikita is in Amerika

Bestuursleden van stichting Nikita wil weer leven, Anja Kok, Simone Moes met op de arm Isabel het hondje van Nikita en Nieske Moes. Foto: Andre Weima Fotografie

De taart van de week is deze keer in ontvangst genomen door enkele bestuursleden van de stichting Nikita wil weer leven. De stichting heeft afgelopen tijd genoeg geld ingezameld om de behandeling van Nikita Heuvelman (20) in Amerika te starten.

Begin deze maand reisde Nikita met enkele familieleden naar Amerika voor de eerste onderzoeken. De reis viel de inwoonster van Zuidwolde echter zwaar en de eerste onderzoeken waren erg moeilijk en pijnlijk. Zo pijnlijk dat ze daarbij enkele malen het bewustzijn verloor. De vervolgonderzoeken zijn uitgesteld door complicaties. De artsen hopen dat Nikita in de loop van de week aangesterkt is voor vervolgscans.

Nikita heeft twee complexe aangeboren aandoeningen met progressief verloop, waardoor haar nekwervels instabiel zijn. „Haar bovenste nekwervels zijn instabiel waardoor er druk op de hersenstam komt te staan met alle gevolgen van dien”, vertelde haar moeder Brenda eerder aan deze krant. Moeder Brenda, ook bestuurslid van de stichting, is bij haar dochter in het Amerikaanse ziekenhuis. Ook bestuurslid Gera Pot mist op de foto.

Zodra alle onderzoeken afgerond zijn kunnen de artsen aangeven wat het mogelijke vervolgtraject is. „Nikita is nu heel erg kwetsbaar”, vertelt bestuurslid Simone Moes en het nichtje van Nikita. „Maar we zijn erg blij dat ze nu op de plek is waar ze moet zijn. De eerste hobbel is genomen.”

De bestuursleden hebben niet alleen zelf van de taart gegeten, maar deze ook gedeeld met vrienden die op de jaarmarkt in Elim stonden om geld in te zamelen voor de stichting. „Ze hebben meer dan duizend euro opgehaald. Geweldig.”

Want ook al is het streefbedrag van 180.000 euro binnen voor de levensreddende operatie, de bestuursleden houden er rekening mee dat dat er extra kosten gemaakt zullen worden voor aanvullende behandelingen en hierdoor een langere verblijfsduur in Amerika. Bovendien is het waarschijnlijk dat dit bedrag de kosten van de operatie niet dekt door de veranderde wisselkoers ” Dat er zoveel mensen met Nikita en haar familie meeleven en acties houden doet hen veel deugd. „Het is echt hartverwarmend”, vertelt Simone Moes.

Op de Facebookpagina Nikita wil weer leven is te volgen hoe het met Nikita, de onderzoeken en de talloze acties gaat.

Nieuws

menu