De Zwaluw doet mee aan recordpoging. ‘Ik zou niet zonder de Hoogeveense molen kunnen’

Molenaar Hans Valkenhoff (79) hoefde niet lang na te denken over de vraag of de Hoogeveense korenmolen De Zwaluw mee zou willen doen aan een recordpoging, die zaterdag 9 april plaatsvindt. Ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Gilde van Vrijwillige Molenaars draaien dan van 11.00 uur tot 12.00 uur molens in alle elf molenprovincies tegelijkertijd. „Natuurlijk draait onze molen dan ook. Daarmee wordt het belang van het ambacht van molenaar onderstreept,” zegt Valkenhoff.

Molenaar Hans Valkenhoff bereidt zich voor op de recordpoging van zaterdag 9 april, waarbij ‘zijn’ molen, net als 699 andere Nederlandse molens, volop zal draaien.

Molenaar Hans Valkenhoff bereidt zich voor op de recordpoging van zaterdag 9 april, waarbij ‘zijn’ molen, net als 699 andere Nederlandse molens, volop zal draaien. Andre Weima Fotografie

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars is in 1972 opgericht door een aantal enthousiaste molenaars, die het beroep en ambacht van wind- en watermolenaar aan het hart ging en deze voor de toekomst veilig wilden stellen. Het Gilde richt zich op de opleiding van molenaars en functioneert tevens als belangenvereniging voor haar 2600 leden. In verband met het vijftigjarig jubileum heeft het Gilde 2022 uitgeroepen tot Jaar van de Molenaar.

Nieuws

menu