De Weide Vrouwen 1 neemt punten mee na enerverende pot voetbal bij TKB in Groningen

Foto ter illustratie

Foto ter illustratie Foto Pixabay

Het was vroeg voor de vrouwen van De Weide zaterdag. Op het sportpark van the Knickerbockers (TKB) werd al om 10.00 uur en er volgde een spannende wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd waren maar de Weide met overtuigend spel de 1-2 overwinning binnen sleepte

Beide teams drongen direct aan, het eerste schot op doel was van TKB maar keepster Stephanie Willemsen was alert en had de bal. In de 10de minuut een corner voor het thuisteam, deze belande voor het doel maar Mandy Super werkte de bal weg. In de 19de min wist het De Weide de eerste goal te maken, Iris Kriekjes gaf een lange bal vanaf de rechterzijde, Michelle de Vries kopte de bal door waarna Elleke Snippe de bal wist in te tikken 0-1.

Goede redding

In deze fase van de wedstrijd gaf De Weide alles met een vrije trap en een corner, maar ook de thuisploeg drong aan. TKB brak uit, maar na rommelig spel voor de goal van Willemsen bloedde de actie dood. De Groningers schoten de bal voor het doel van De Weide langs maar de voorhoede van TKB was niet alert en Schonewille werkte de bal weg.

Super gaf een corner mooi voor het doel, in de rebound probeerden de gasten de goal te maken maar TKB ging er met de bal vandoor, Marjolein Korenhof en Maura Dekker lieten zich echter niet verrassen. In de afrondende fase van de eerste helft wist De Weide haar voorsprong uit te breiden, Tessa Zuidema passte de bal, Super mistte deze, waarna Snippe de bal kreeg, haar man uitspeelde en van afstand de bal feilloos in de goal schoot. 0-2

Gas geven

De Weide was vastbesloten om na rust direct gas te geven. Zuidema gaf de bal voor op Kriekjes, die maakte een actie binnen de zestien en schoot hard, maar helaas in de handen van de keepster. De thuisploeg bleef gevaarlijk, een corner van TKB creëerde chaos voor het doel van de Weide en kreeg meerdere kansen, maar er stond elke keer een speelster van de Weide voor waarna Willemsen op de bal dook.

In de 60ste min wist TKB de aansluitende goal te maken, een mooi opgebouwde aanval eindigde met een onhoudbaar afstandsschot, 1-2. De Weide bleef alert en aandringen, want het wilde de wedstrijd niet uit handen geven. Super maakte een mooie actie bij de middenlijn en gaf een steekpass op Snippe. De verdediging was scherp op de vroege ochtend en onderschepte de bal. In de laatste fase bleef het spannend, TKB was gevaarlijk en de Weide probeerde Kriekjes in stelling te brengen zodat ze haar 20+ jaar voetbalcarrière bij de Weide kon afsluiten met een goal.

De gastvrouwen voorkwamen dat en de stand bleef 1-2 waarmee De Weide een comfortabele vijfde plek in de competitie wist te behouden. Volgende week zaterdag speelt De Weide de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Oranje Nassau Vr3. Aanvang 12.00 uur.