De Weide maakt bijzondere kinderdienst, met opnames vanaf strand Nijstad

Dominee Jacoline Batenburg tijdens de opnames bij de Oude Kene. Foto: Fabian Hüsken

De wijkgemeente De Weide heeft zich afgelopen dagen vol gegeven voor een bijzondere online kinderdienst die zondag 20 juni wordt uitgezonden. Voor de dienst zijn opnames gemaakt op strand Nijstad en bij de Oude Kene.

„Want bij Nijstad was het veel te druk om de preek filmen”, vertelt dominee Jacoline Batenburg. Dus zijn we hiervoor uitgeweken naar de steiger aan de Oude Kene. Uit de vooraf vrijgegeven beelden kan trouwens opgemaakt worden dat niet iedereen is droog gebleven bij de opnames bij Nijstad.

Dominee Batenburg heeft genoten van de opnames. „Het was heel leuk om te doen. Het geeft heel veel energie om een verhaal zo naar het nu te trekken. Elk jaar maakt een commissie een speciale kinderdienst, elk jaar een ander verhaal. In de kerk is het altijd leuk met de interactie met de kinderen. Deze online versie is het corona-alternatief. De opnames voor de online dienst van zondag zijn gemaakt en gemonteerd door Fabian Hüsken.”

De rode draad in de dienst is dit keer het verhaal van Jona. Een verhaal dat tot de verbeelding spreekt. Jona hoort de stem van God hij moet Gods woorden gaan brengen naar mensen in Ninevé. Maar Jona heeft er geen zin in. Hij vindt het gewoon ook niet zo nuttig. Hij kiest een ander pad, maar God laat hem niet los.

De uitzending begint om 9.30 uur en is hier te volgen.

Nieuws

menu