De Tamboer en het Jeugdfonds Sport en Cultuur houden flessenactie

De Tamboer en het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe trekken komend seizoen samen op. Foto: Kim Stellingwerf

Theater De Tamboer en het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe trekken komend seizoen samen op. Gedurende het nieuwe theaterseizoen kunnen bezoekers lege petflesjes in tonnen gooien, die door speciaal de Hoogeveense jeugd zijn gemaakt. De statiegeldwaarde van deze petflessen wordt gedoneerd aan Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe.

Het Jeugdfonds betaalt contributie of lesgeld voor kinderen of jongeren die opgroeien in gezinnen met geldzorgen. Zo maakt het fonds sport, muziekles, dansles, zangles en andere sportieve of culturele activiteiten mogelijk. Onder de noemer Bartje leert zwemmen wordt het halen van een zwemdiploma gecombineerd met een andere sportieve activiteit.

Jeugdtheaterdag

Horeca-coördinator Maurice Keizers van De Tamboer is blij met de samenwerking met het Jeugdfonds. „Het is mooi dat we op deze manier kinderen en jongeren in de gemeente kunnen helpen. Sport en cultuur zijn ontzettend belangrijk, leerzaam en verrijkend, zeker ook voor kinderen. We hopen natuurlijk dat ze op deze manier ook in aanraking komen met het theater, bijvoorbeeld door het bezoeken van een leuke voorstelling. In De Tamboer zijn trouwens ook regelmatig gratis activiteiten voor kinderen, zoals de Jeugdtheaterdag op 30 oktober. Wie weet helpt de samenwerking met het Jeugdfonds om ook dit soort activiteiten onder de aandacht te brengen. Het theater is er voor jong en oud, dat willen we graag laten zien. Tegelijkertijd dragen wij op deze manier graag ons steentje bij.”

Aanmelden voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe kan via www.jeugdfondsdrenthe.nl

Nieuws

menu