De Speel-O-Theek in Hoogeveen zit sinds kort in hetzelfde pand als basisschool De Sprong en dat heeft zo zijn voordelen. Alle leerlingen krijgen een gratis jaarabonnement

De Speel-O-Theek in Hoogeveen zit sinds kort in hetzelfde pand als basisschool De Sprong en dat heeft zo zijn voordelen. Alle leerlingen krijgen een gratis jaarabonnement Foto: De Sprong

Sinds kort is de Speel-O-Theek Hoogeveen gevestigd in de Zuiderbreedte, waar ook basisschool De Sprong in zit en dat heeft zo zijn voordelen. Alle leerlingen krijgen het komende jaar een abonnement cadeau.

Daarmee kunnen ze elke drie weken drie stuks speelgoed lenen. Directeur Sandra van Iterson van De Sprong is enthousiast over haar nieuwe ‘buren’: ‘Ik kende de Speel-O-Theek eigenlijk niet. Nu het bij ons in het gebouw zit, zie ik hoe ontzettend gedreven en betrokken de vrijwilligers zijn.”

Duizenden stukken speelgoed

Ook is ze erg verrast over de hoeveelheid materialen die ze in huis hebben. Duizenden stukken speelgoed. ‘Kinderen ontwikkelen zich door te spelen, met elkaar op school, maar ook alleen en thuis. Met de Speel-O-Theek letterlijk om de hoek wil de school dat spelen nog meer stimuleren. Daarom krijgen alle ouders de kans om zich gratis in te schrijven voor een jaarabonnement. Een mooi voorbeeld van wat we kunnen doen met het extra geld dat het ministerie beschikbaar heeft gesteld voor het onderwijs tijdens en na corona”, aldus Van Iterson.

Naast de jaarabonnementen voor thuis krijgen alle klassen ook nog een klassenpasje voor de Speel-O-Theek. Daarmee kunnen de leerlingen ook in de klas volop spelen.

Nieuws

Meest gelezen